Erzincan'da Cuma Namazları Için Istişare Toplantıları Yapıldı

cuma namazları için istişare toplantıları yapıldı


Erzincan'da Cuma Namazları Için Istişare Toplantıları Yapıldı

Cuma Namazları İçin İstişare Toplantıları Yapıldı

Camilerimiz 29 Mayıs Cuma günü cemaatine kavuşuyor.

Erzincan İl Müftülüğümüzce, salgın hastalık (Kovid-19) nedeniyle yaklaşık iki buçuk ay süreyle Cuma ve cemaatle namaza kapalı kalan camilerimiz 29 Mayıs Cuma günü yeniden cemaatine kavuşacağı münasebetiyle Pandemi nedeniyle uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında cemaate kapanan camilerimizin Cuma günü açılacak olması münasebetiyle alınması gereken bir dizi tedbirler, uygulama ve esaslar müftülüğümüz toplantı salonlarında, yine sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralları kapsamında personelimiz ile bir araya gelinerek il müftümüz Mehmet Emin ÇETİN tarafından gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

. Erzincan İl Müftülüğümüzce dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında şu bilgilendirmelere yer verildi:

Camilerde abdest alınmayacak evde abdest alınıp gelinecek. (Şadırvan, abdest alma yerleri kapalı olacak) Maskesiz camiye girilmeyecek. Herkes kendi seccadesini getirip götürecek, seccadeler sıklıkla yıkanacak. Camilerde belirlenen sosyal mesafe kuralınca saf tutulacak. Namaz çıkışlarında kesinlikle (musâfaha) tokalaşma, satış, hediyeleşme, ikram vb. faaliyetler olmayacak. Cuma namazı caminin bahçesinde/avlusunda, il komisyon kurulunca belirlenen açık alanlar, spor tesisleri, okul bahçeleri gibi yerlerde kılınacak, camiler kapalı tutulacak. Öncelik cami bahçesi/avlusu, açık alanlar olmak üzere meteorolojik/mevsimsel şartlara göre öğle ve ikindi namazları cami içinde kılınabilecek. Öğle ve ikindi namazları cemaatle kılınacak, diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacaktır. Sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alan vatandaşlarımız ile hastalık belirtileri taşıyanların/kronik hastalığı olanların evlerinde kalmaları gerekir. Cuma namazlarında vaaz yapılmayacak, sadece hutbe okunacak, namazların mümkün olduğunca kısa sürede kılınmasına çalışılacaktır. Sünnet ve nafile namazların, evlerde veya işyerlerinde kılınması tavsiye edilecek. Camilerde ortak kullanıma açık olan rahle, tesbih, ayakkabı çekeceği gibi eşyalar kullanılmayacak.

İlimizde cuma namazı kılınacak camiler/açık alanlar, okul bahçesi gibi mekânlar da belirlendi. Sayfamız haber altındaki PDF’lerden cami/yer ve görevli bilgilerine ulaşabilirsiniz.

 

Cuma Namazı Kılınacak Camiler ile Okul Diğer Alanlar Cuma Namazı Kılınacak Camiler- Diğer Alanlar - Cuma Heyetleri