Ardahan'da Vatandaş Camii özlemini Giderdi

vatandaş camii özlemini giderdi


Ardahan'da Vatandaş Camii özlemini Giderdi

Ardahan’da korona virüs salgını sebebiyle haftalar sonra ilk Cuma namazı kılındı.

Korona virüs salgını sebebiyle 16 Mart’ta ibadete kapatılan camiler, bugün kademeli olarak ibadete yeniden açıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep TAYYİP ERDOĞAN’ın, camilerin 29.06.2020 tarihinde açılacağını bildirmesi üzerine harekete geçen Diyanet İşleri Başkanlığımız 81 İl Müftülüğüne genelge gönderdi.

Genelgeye istinaden İl Müftülüğümüz Valiliğin koordinesinde Cuma namazı kılınacak mekânları belirleyerek, bu mekânları Cuma namazı kılınacak şekilde uygun hale getirdi. Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için fiziki mesafe kuralı dikkate alınarak saf düzeni belirlendi. Camiye gelecek vatandaşlara; abdestlerini evde almalarını, yanlarında seccadelerini getirmelerini, maskelerini takmalarını, fiziki mesafeye dikkat etmelerini ve gönülden selamlaşmaları için uyarılarda bulunuldu.  

Cuma namazı öncesi program yapıldı.

Cuma namazının kılınacağı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait tenis kortunun bulunduğu kapalı spor salonu önündeki program, Vali Mustafa MASATLI, Vali Yardımcısı Salih KALKAN, Vali Yardımcısı Mehmet KILIÇ, İl Müftümüz Remzi PEHLİVAN, Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

İl Müftülüğümüz tarafından camilerin yeniden ibadete açılması dolayısıyla Cuma namazı öncesi tekbirler eşliğinde şükür kurbanı kesildi ve Müftü PEHLİVAN okunan hatimlerin duasını yaptı. Ardından Cuma namazını kılmak üzere alana gidildi. İl Müftümüz Cuma Namazı kılmak için alana gelen vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı.

Müftü PEHLİVAN: "Uzun bir süredir, salgın hastalık sebebiyle camilerimizde toplu halde cuma, bayram ve teravih namazlarını eda etme gibi bir imkânımız olmadı. Hamdolsun 29 Mayıs bugün Cuma namazıyla birlikte, spor salonunda sosyal mesafeye, maske takmaya ve temizliğe dikkat ederek ibadet yapacağız. Cuma namazı için sosyal mesafe kuralına uygun şekilde spor salonlarında işaretlemeler yaptık ve kişisel önlemlerimizi alarak namazımızı kılacağız inşallah. Hava şartları uygun olduğu sürece cami dışındaki alanlarda, halı sahalarda, tenis kortunda ve belirlemiş olduğumuz alanlarda cuma namazı kılınacağız. İnşallah Devletimizin almış olduğu tedbirler doğrultusunda sona doğru geliyoruz. Bu cuma vaktinde salgının ortadan kalkması için dua edeceğiz.” dedikten sonra vatandaşların cumasını tebrik ederek sözlerini tamamladı.

Cuma namazının kılınmasının ardından sosyal mesafeye dikkat edilerek alan boşaltıldı.