Poçanoğlu’ndan Konya Büyükşehir Ve Ilçe Belediyelerine “teşekkür”

poçanoğlu’ndan konya büyükşehir ve ilçe belediyelerine “teşekkür”


Poçanoğlu’ndan Konya Büyükşehir Ve Ilçe Belediyelerine “teşekkür”

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir süredir ibadete kapalı olan camiler 29 Mayıs tarihinde kılınan cuma namazı ile kademeli olarak yeniden ibadete açıldı.

Binlerce vatandaş, Cuma namazlarını eda etmek üzere cami avlularına, meydanlara ve pazar yerlerine akın etti. Salgın hastalık sebebiyle alınan tedbirler kapsamında namaz öncesi dezenfeksiyon çalışmaları, saf düzenleri, temizlik ve namaz kılınacak alanların hazırlanmasında İl ve ilçe müftülükleri ile belediyeler tarafından bir takım çalışmalar gerçekleştirildi.  

Özellikle Mevlana meydanında Sultan Selim Camii başta olmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından da hummalı bir çalışma yürütüldü.  Mevlana meydanında kılınan Cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay’a belediye ekiplerince yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek şunları kaydetti;

Malumlarınız korona virüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinde cuma ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasına ara verilmişti.  Elhamdülillah gelinen bu süreçte bugün ilk Cuma namazımızı eda ettik ve kademeli olarak öğle ve ikindi namazlarını cemaatle kılmaya başlayacağız. Bugün bu meydanda huzurlu ve nizamlı bir şekilde Cuma namazımızı eda ettik. Bu sürecin öncesinde olduğu gibi sonrasında da Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Meram, Karatay, Selçuklu ilçe belediyeleri de her daim yanımızda oldular. Katkılarını ve emeklerini görmezden gelemeyiz. Camilerimizin iç ve dış temizliklerinden tutunda dezenfeksiyon çalışmalarından ses sistemlerine kadar birçok konuda belediyelerimizin hizmetleri oldu. Özellikle şehir meydanlarında bulunan alanlarda ve şuanda bulunduğumuz Mevlana Meydanında, Büyükşehir Belediyesi tarafından titizlikle bir temizlik ve dezenfekte çalışması yapıldı. Cami avlularına girişte Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 Kural levhası ile cemaatimizin kullanımı için el temizleme jeli ve tek kullanımlık seccade dağıtımı da yapıldı. Yapılan bu hizmetlerde emeği geçen Konya Büyükşehir Belediyesine,  ilçe belediyelerine, emniyetimizi sağlayan güvenlik güçlerimize ve katkıda bulunan herkese huzurlarınızda teşekkür ederim.  Rabbim memleketimize, milletimize İslam âlemine ve tüm insanlığa sağlık, sıhhat ve afiyet versin inşallah.