Nevşehir'de Normalleşme Süreciyle Birlikte Ilk Cuma Namazı Kılındı

normalleşme süreciyle birlikte ilk cuma namazı kılındı


Nevşehir'de Normalleşme Süreciyle Birlikte Ilk Cuma Namazı Kılındı

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında cemaatle ibadete ara verilen camiler normalleşme süreciyle birlikte gerekli tedbirler alınarak yeniden ibadete açıldı.

İçişleri Bakanlığı 'Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi' hakkında 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle Nevşehir Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından Cuma namazının kılınacağı camiler ve alanlar belirlendi. Yayınlanan genelgede abdesthane, şadırvan ve tuvaletlerin kapalı tutulacağı, cemaatle veya bireysel namaz kılacak herkesin tıbbi/bez maske takmasının zorunlu olduğu vurgulandı. 

Nevşehir merkez ve merkeze bağlı köy ve kasabalarda belirlenen camilerde ve alanlarda dezenfekte ve temizlik çalışmaları yapılarak Cuma namazı öncesi ibadete hazır hale getirildi. Kovid-19 tedbirleri kapsamında vatandaşlar maske takarak ve sosyal mesafe kurallarını gözeterek Nevşehir Valiliğinin ve İl Müftülüğünün uygun gördüğü camilerde ve açık alanlarda cuma namazı kıldı.

Raşitbey Mahallesinde bulunan İl Müftülüğü Hizmet Binası oto park alanı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü 2 No'lu Çim Saha ile Cami Cedit Mahallesi Cami Kebir (Kurşunlu) Camii park alanı Nevşehirli vatandaşların akın ettiği yerlerin başında geldi.