Bitlis'de Camilerimiz Açıldı

camilerimiz açıldı


Bitlis'de Camilerimiz Açıldı

Koronavirus salgını sebiyle alınan tedbirler kapsamında, 16 Mart tarihinden itibaren tedbir amaçlı kapalı tutulan cami ve mescitlerimiz Bugün ilk cuma namazı kılmanın sevinci ile cemaatle buluştu.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı akabinde, belirlenen kurallara uymak şartı ile cuma namazı ile öğle ve ikindi namazlarının cemaatle cami avlularında kılınabileceği açıklandı.

Yapılan açıklama akabinde; Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi İlimizde de uzun bir aranın ardından kılınacak ilk cuma namazının heyecanı yaşandı. 
Şehir merkezinde 17, il genelinde toplam 63 yerde Cuma namazı kılındı.

Cuma öncesi, namaz kılınacak alanlar, sosyal mesafenin korunması için çizgiler ile işaretlendi, temizlik ve dezenfekte çalışmaları tamamlanarak hazır hale getirildi.

Uzun bir aranın ardından tekrar Cuma kılma heyecanı yaşayan ahalimiz, ev ve iş yerlerinde aldıkları abdest ile, maskelerini takarak seccadeleriyle namaz kılınacak alanlara akın etti.

Sağlık ekipleri, namaza gelen vatandaşlarımızın ateşini ölçerken, Müftülüğümüz tarafından maskesi olmayan cemaate maske dağıtımı gerçekleştirildi.

Cuma namazlarını, camiyi ve cemaati çok özlediklerini belirten İl Müftümüz Mehmet Feysal GEYLANİ, il genelinde toplam 63 camide cuma namazı kılındığını belirtti.

GEYLANİ, “Bugüne kadar camilerde vakit ve cuma namazını kılamıyorduk. Ama 5 vakit ezanlarımız, selalarımız okunuyordu. Dualarımız minarelerden yükseliyordu. Allah nasip etti. Bugün sahası müsait olan camilerimizde cuma namazı kılınacak. Bugün çok sevinçliyiz. Cuma namazlarımızı, camilerimizi, cemaatimizi çok özlemiştik. İnşallah bundan sonra camilerimizde öğle ve ikindi vakitleri namaz kılınacak. Rabbim ümmeti ve bütün insanlığı bu hastalık musibetinden korusun. Ülkemizin aldığı iyi tedbirlerden dolayı diğer ülkelere nazaran fazla ölüm olayları olmadı. Sağlık görevlilerimiz iyi çalıştı. Din görevlilerimiz hep sahadaydı. Vefa Sosyal Destek Grubu’nda çalışmalarını yaptı. Şehir merkezinde 17, il genelinde ise, 63 camimizde cuma namazı kılınacak. Parolamız, ‘Abdestini al, maskeni tak, seccadeni al, camiye gel’ Rabbim bu hastalık musibetini üzerimizden kaldırsın. İbadet etmeyi etmeyi nasip etsin.” diye konuştu.