Malatya'da Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmasında Dereceye Girenler ödüllerini Sayın Valimizin Elinden Aldı

mevlid-i nebi gençlik bilgi yarışmasında dereceye girenler ödüllerini sayın valimizin elinden aldı


Malatya'da Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmasında Dereceye Girenler ödüllerini Sayın Valimizin Elinden Aldı

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gençlerimize yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 81 il merkezinde düzenlenen “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” sonucunda ilimizde dereceye girenler 12.06.2020 Cuma günü ödüllerini Sayın Valimiz Aydın BARUŞ’un elinden aldı.

İlk olarak İl Müftümüz Veysel IŞILDAR’ı ziyaret eden gençler sonrasında İl Müftümüz IŞILDAR ve İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN ile birlikte Sayın Valimizi ziyaret etti.

İl Müftümüz IŞILDAR, toplumun her kesimini dini konularda aydınlatmayı vazife edinmiş olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın gençlik hizmetleri bağlamında bu yıl ikincisi düzenlenen Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmasına ilimizden 1430 öğrenci başvuru yaptı. Başvuru sayısında Malatya’mız üniversite öğrencileri sayısı bazında ülkemiz genelinde ilk beşe girmiş durumda. İnşallah gelecek yıllarda yapılacak yeni aktivitelerle tüm gençlerimize ulaşmaya çalışılarak bu sınava katılımın yüksek olmasını sağlayacağız. Üniversite öğrencilerinin katıldığı ve Başkanlığımız tarafından yayınlanan, Peygamber Efendimiz (sav)’in ahlakını, sosyal hayatını, insanlarla ilişkisini, tavrını, duruşunu, zihniyetini ve pratiklerini anlatan “O’nun Gibi Yaşamak” eseri temalı bilgi yarışması 7 Mart 2020 tarihinde tüm Türkiye’de gerçekleştirilmişti. Bu sınav sayesinde gençlerimiz Peygamber Efendimiz (sav)’i yakından tanıyarak, bizlere rehberlik eden örnek hayatını öğrenme ve kendi hayatları ile buluşturma imkânı buldular. Malatya’da 244 öğrenci dereceye girerek ödül almaya hak kazandı. Yarışmanın 1.lik ödülünün Umre Ziyareti, ilk dörde girenlere para diğerlerininse kitap ödülü olduğunu belirtti. Sayın Valimize kabullerinden dolayı teşekkür etti.

Sayın Valimiz Aydın BARUŞ, “Bu yarışmanın sonucunu herkes görecek böylece kendisine olan güvenin artmasını sağlayacak. Böyle ulvi bir konuda yarışmaya katılmak, dereceye girmek gurur vesilesi. Her yarışma bir emek ister, bu emeği sergilemeden hiçbir şey elde edilemez. Emek harcayarak bunun sonucunda da bir netice elde etmenizden dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Daha sonra Sayın Valimiz BARUŞ, yarışmada kız öğrenciler kategorisinde birinci olan Sağlık Bilimleri öğrencisi Ayşe ÇİÇEK ve erkek öğrenciler kategorisinde birinci olan Tıp Fakültesi öğrencisi Ahmet SEVİNÇ’e Umre ziyareti ödülü, kızlarda ikinci, üçüncü, dördüncü olan İlahiyat Fakültesi öğrencileri Büşra AKYÜN, Emine UZAR, Ayşe TAPAN ile erkeklerde ikinci, üçüncü ve dördüncü olan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mustafa ULUTAŞ, Sağlık Bilimleri öğrencisi Abdurrahman ÇELOĞLU ve İlahiyat Fakültesi öğrencisi H. İbrahim ÖNER’e ödüllerini takdim etti.