Ankara Müftülüğü 2020 Yılı ıı. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı Başladı

ankara müftülüğü 2020 yılı ıı. dönem hafızlık tespit sınavı başladı


Ankara Müftülüğü 2020 Yılı ıı. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı Başladı

Kur'an kurslarımızda okuyan ve dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlarımıza yönelik olarak 2020 yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı yapılmaya başlandı.

Ankara İl ve İlçelerimize bağlı müftülüklerimizde 2020 yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavına 351 öğrenci müracaat etmiştir. Müracaatlardan 134’ ü bayan öğrenci, 217’ si erkek öğrencidir. İlçelerimize bağlı Kur’an Kurslarımızdan hafızlık sınavına 230 öğrenci girecek olup, 121 öğrenci de dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlık sınavına girecektir.

Müftülüğümüz tarafından yapılan 2020 yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı, 29 Haziran tarihinde başlayıp 3 Temmuz Cuma günü sona erecek.

Adaylar; “Hafızlık Tespit Sınavı sonuçlarını 17 Temmuz 2020 tarihi itibariyle https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/Hafizlik/HafizlikSinavSonucuSorgulama.aspx adresi üzerinden öğrenebileceklerdir.

Sınavda başarılı olarak belge almaya hak kazanan öğrencilerimizin “Hafızlık Belgeleri” eğitim gördükleri Kur’an kursunun bağlı olduğu müftülüğe, hafızlığını kendi imkânlarıyla tamamlayan ve dışarıdan sınava katılarak belge almaya hak kazananların belgeleri ise başvuru esnasında belirttikleri müftülüklere gönderilecektir.