Ardahan'da Vekâleten Kurban Programı Yapıldı

vekâleten kurban programı yapıldı


Ardahan'da Vekâleten Kurban Programı Yapıldı

İl Müftülüğümüz tarafından 2020 Yılı Vekâleten Kurban Programı ve Aylık Mutat Toplantısı Ardahan Belediyesi Konferans Salonunda yapıldı.

Kurban Bayramının yaklaşması münasebetiyle uzun bir aradan sonra fiziki mesafeye, maskeye, hijyene dikkat edilerek Vekâleten Kurban Programı ve Aylık Mutat Toplantısı yapıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Türkiye Diyanet Vakfımız tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izlenildi. İl Müftümüz Sayın Remzi PEHLİVAN Vekâletle Kurban kesimiyle ilgili slayt eşliğinde sunum yaptı. Müftü PEHLİVAN: Ülkemizde dini ibadetlerin Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yerine getirildiği malumdur. Kurban da dini bir ibadettir. O halde bu ibadeti bizim en iyi bir şekilde sahiplenmemiz ve vatandaşlara iyi bir şekilde anlatarak onları yönlendirmemiz gerekmektedir. Biz insanımıza ulaşamazsak vekâletle kurban kesilmeyecek, muhtaçlara-garibanlara et ulaşmayacaktır. Bu işi en güzel ve en şeffaf biçimde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak bizler yürütmekteyiz. Türkiye Diyanet Vakfı “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla 2019 yılında 149 ülkede, 20 milyon insana kurban eti ulaştırmıştır. Bu da Din Gönüllülerinin çabalarıyla olmuştur. Bu yıl elimizden gelenin daha fazlasını yaparak daha fazla garibana, yoksula, mazluma ulaşmaya çalışacağız. Vekâletle Kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız İl-İlçe Müftülükleri, T.D.V. şubeleri, kurban stantları, PTT ve Bankalar aracılığıyla yapabilirler.

Ayrıca, Yaz Kur’an Kurslarımız başlamış bulunmaktadır. Tüm dünyada etkili olan yeni tip korona virüs (COVID-19) salgını nedeniyle bu yıl uzaktan eğitim metoduyla Yaz Kur’an Kursları devam edecektir. Eğitimler Diyanet TV’den yayınlanacaktır. Yayın saatini kaçıran öğrenciler, geçmiş bölümlere ait eğitim videolarını Diyanet TV Youtube kanalından izleyebileceklerdir. Yaz Kur’an Kursuna internet üzerinden başvurular devam ediyor. Bizler yine elimizden gelenin daha fazlasını yaparak bulunduğumuz bölgede ki öğrencileri Yaz Kur’an Kurslarına kayıt yaptıralım. Yaz Kur’an Kurslarına kayıt yaptıran öğrenciler, kendilerine en yakın il ve ilçe müftülüğüne müracaat ederek yaz Kur’an Kursu ders kitaplarını temin edebileceklerdir.

Din hizmetleriyle ilgili diğer konuların görüşülmesiyle toplantı sona erdi.

Müftü PEHLİVAN ilçelerde de Vekâletle Kurban hakkında toplantılar yaparak, oralarda görev yapan personelimizi de bu konularda bilgilendireceklerdir.