Trabzon'da Il Müftümüzden Yaz Kur’an Kursu Bilgilendirmesi

il müftümüzden yaz kur’an kursu bilgilendirmesi


Trabzon'da Il Müftümüzden Yaz Kur’an Kursu Bilgilendirmesi

 

İl müftümüz Osman Aydın, yaz Kur’an kurslarının Covid-19 sebebiyle bu yıl Diyanet TV’den yapılacağına dair bilgilendirmede bulundu. Açıklamada şöyle denildi:

“Diyanet İşleri Başkanlığımızın programları çerçevesinde Trabzon merkez ve ilçelerimizde de, geleceğimiz olan yavrularımız için İl ve ilçe müftülüklerimiz, Kur’an kursu ve cami görevlilerimizin rehberliğinde yaz Kur’an kursu eğitimi, 29 Haziran tarihinde Diyanet TV yoluyla başlamıştır.  Alanında uzman hocalarımız tarafından, her gün belirli saatlerde, Diyanet TV’den Kur’an eğitimi başta olmak üzere, İtikat, İbadet ve Ahlak prensipleri çerçevesinde uzaktan eğitim başarılı bir şekilde sunulmaktadır.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s): “Hiçbir baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır.” buyurarak,  çocuk eğitimine dikkat çekmektedir. Bu vesileyle bu yaz döneminde çocuklarımızın,  Diyanet TV’de yayımlanan eğitim programlarını takip etmeleri hususunda, anne-babalar olarak teşvik etmenizi beklemekteyiz.

En yakın cami ve Kur’an kursu görevlilerimizle, İlçe müftülüklerimize müracaat etmeniz durumunda gereken rehberlik yapılacak ve sistemden kaydı yapılan her yavrumuza ilçe müftülüklerimizde, ücretsiz eğitim kitapları verilecektir.

Birçok konuda olduğu gibi Kur’an’a hizmetiyle, hafızlarıyla Türkiye’ye örnek olan Trabzon’umuz, bu zor süreçte de her bir yavrumuzu yaz döneminde Kur’an öğretimi başta olmak üzere, milli ve manevi değerlerle buluşturarak inşallah örnekliğini devam ettirecektir.

Bu vesileyle siz saygıdeğer halkımıza teşvik ve ilgisinden dolayı teşekkür ediyor, yavrularımıza zihin açıklığı ve başarılar diliyorum."                                                                                                                            

Yaz Kur’an Kursu başvurusu için:

https://dibbys.diyanet.gov.tr/ehys/OgrenciKursBasvuru.aspx

Ders kitaplarını PDF indirmek için:

https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/kategoriler/materyaller

Diyanet TV Yaz Kur’an Kursu Ders Programı:

10.30 Kur’an Öğreniyorum

11.00 Dinimi Öğreniyorum

17.00 Kur’an Okuyorum

17.45 Dinimi Öğreniyorum (Tekrar)

Derslerin tekrarı, Diyanet TV Youtube kanalından izlenebilir.