İstanbul'da şehit Onur Ensar Ayanoğlu Camii Yeniden Ibadete Açıldı

şehit onur ensar ayanoğlu camii yeniden ibadete açıldı


İstanbul'da şehit Onur Ensar Ayanoğlu Camii Yeniden Ibadete Açıldı

FETÖ’nün hain darbe girişimine direnmek için gittiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehit olan Onur Ensar Ayanoğlu’nun adının verildiği cami, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın katılımlarıyla yeniden ibadete açıldı.

Üsküdar Belediyesinin destekleriyle yenilenen cami, 15 Temmuz Şehidi Onur Ensar Ayanoğlu'nun adı verilerek ibadete açıldı.

Üsküdar ilçesi Kısıklı Mahallesi'nde yer alan "Şehit Onur Ensar Ayanoğlu Camisi"nin ibadete açılışı, cuma namazıyla birlikte Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen önlemleri alınarak Müftü Maşalı’nın dualarıyla yapıldı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Danışmanı Hamza Cebeci, “Din için, vatan için, millet için fedai can eden birinin adının bu camiye verilmesinin ayrı bir özelliği ayrı bir değeri var. İnşallah bu 15 Temmuz olayı bir daha yaşanmaz. O düşüncede olanlar bilsinler ki, yeniden böyle bir şey söz konusu olursa çok büyük bir dirençle millet tepki gösterecektir. Bu millet her zaman vatanı, dini ve milleti uğruna can vermeye hazırdır” dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Tükmen ise Çamlıca'nın eteklerindeki caminin yılların getirdiği yorgunlukla eskidiğini belirterek, adeta yeniden yapılan caminin yeni adıyla ibadete açıldığını söyledi. 15 Temmuz şehidi Onur Ensar Ayanoğlu'nun adının verildiği caminin kapasitesinin kapalı alanda 1000 kişi, açık alanda ise yaklaşık 2000 kişi olmak üzere 3000 kişilik olduğunu ifade eden Türkmen, caminin alt katında Kur'an kursu ve derslikler olduğunu kaydetti.

Açılışta konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, birden fazla hayrı içerisinde barındıran merâsimi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Mescid-i Dırar’dan Mescid-i Takva’ya dönüştürdüğümüz camimizin ibadete açılmasını gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra bu mekân, toplumda ahlâkın, takvânın, milli-manevi değerlere sahip çıkmanın, toplum için çabalamanın eğitiminin verildiği; millete ve dinimize bağlılığın pekiştirileceği yer olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Toplumun birliğini ve beraberliğini sağlayan ibâdet mekânı cami’lerin önemini ifade eden Müftü Maşalı; “Cami, müslüman toplumun birliğini ve beraberliğini ifade eder. Şehitlerimiz de, toplumun birliğine ve beraberliğine kast eden elleri, vatana, millete ve bu toprakların harîm-i ismetine uzanan elleri kesen kişilerdir.  Şehitlik ise bu anlamda yine birliği ve beraberliği ifade eder. Dolayısıyla şu an, birliğimizi ve beraberliğimizi ifade eden camimize, birliğimize ve beraberliğimize kasteden kişilere dur diyerek fedai can eden Onur Ensar kardeşimizin isminin verilmesi çok anlamlı ve önemlidir. Ayrıca bu toplumun aleyhine bir takım tezgâhların tasavvur edildiği bir mekândan, bu toplum için neler yapabiliriz diyen insanların birlik ve beraberlik içerisinde istikbalimiz adına neler yapabiliriz diyecekleri bir mekâna tahavvülünü bir an da yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Müftü Maşalı; “Rabbim! Minarelerden yükselen ezanlar hürmetine bu memlekete bir daha 15 Temmuz gibi zor günler yaşatmasın. Hainlere fırsat vermesin. Allahû Teâlâ, emeği geçenlerden razı olsun. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin. Mekânlarını cennet eylesin. Rabbim bizlere de şehitlerimizin şefaatlerine ulaşmayı nasip etsin.” dualarıyla konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından cami, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı'nın dualarıyla kurdele kesilerek ibadete açıldı.

Açılış programına, Cumhurbaşkanı Danışmanı Hamza Cebeci, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şehit Onur Ensar Ayanoğlu’nun babası, şehit yakınları, gaziler ve davetliler katıldı.