Amasya'da Diyanet Işleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş Ilimizi Ziyaret Etti

diyanet işleri başkanımız prof. dr. ali erbaş ilimizi ziyaret etti


Amasya'da Diyanet Işleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş Ilimizi Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bazı programlara katılmak üzere Amasya’ya geldi. İlimizi ziyaret eden Erbaş’ı ve eşi hanımefendiyi ilimiz girişinde İl Müftümüz Durmuş Ayvaz ve eşi, İl Müftü Yardımcılarımız, İlçe Müftülerimiz ve daire personelimiz karşıladı. İl Müftümüz Durmuş Ayvaz Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’a hoş geldiniz dileklerini ileterek ilimizi ziyaretlerinden dolayı memnun olduğunu belirtti.

 

Prof. Dr. Ali Erbaş daha sonra Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin; "Ayasofya bir camidir. 481 yıl cami olarak hizmet etmiştir. Bir 86 yıllık ara dönem olmuştur. Tepki gösterenlerin biraz daha düşünüp bu haksızlığı yapmamaları gerektiği kanaatindeyim. İnşallah bu tepkiler de süreç içinde ortadan kalkacaktır." ifadesini kullandı.   Ayasofya'nın 24 Temmuz Cuma günü cuma namazıyla tekrar ibadete açılacağına işaret eden Erbaş, şunları kaydetti: "Ayasofya medeniyetimizin en önemli değerlerinden biridir. 86 yıllık özlem dün itibarıyla Danıştay'ın kararı ve muhterem Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle ibadete açılmış, açılma kararı verilmiştir. 24 Temmuz Cuma günü cuma namazı kılarak Türkiye'deki diğer camilerimiz gibi Ayasofya da asli hüviyetine kavuşmuş olacaktır. Rabbim iyi değerlendirmeyi ve Ayasofya'yı medeniyetimizin o muhteşem değeri olarak kullanmayı nasip eylesin. İslam alemi için hayırlara vesile eylesin diyorum." dedi.

 

Ayasofya özel canlı yayın programına katıldıktan sonra bir gece kaldığı ilimizden ayrıldı. İlimizden ayrılan Erbaş’ı İl Müftümüz Durmuş Ayvaz, İl Müftü Yardımcılarımız ve İlçe Müftülerimiz yolcu etti.   Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş misafirperverliklerinden dolayı İl Müftümüze ve beraberindekilere teşekkür etti.