Karaman'da Ayasofya Camii Ibadete Açıldı Ve Diyanet’e Devredildi

ayasofya camii ibadete açıldı ve diyanet’e devredildi


Karaman'da Ayasofya Camii Ibadete Açıldı Ve Diyanet’e Devredildi

Ayasofya Kararnamesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'nin 10 Temmuz 2020 tarih ve 31181 (Mükerrer) sayısıyla yayımlandı.

Adı geçen Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde, “İstanbul İli, Fatih İlçesinde bulunan Ayasofya Camii’nin müzeye çevrilmesi hakkındaki 24/11/1934 tarihli ve 2/1589 sayılı kararı ile iptal edildiğinden, Ayasofya Camii’nin yönetiminin 22/6/1965 tarihli ve 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 35’inci maddesi gereğince Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına karar verilmiştir.” denildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Danıştay 10. Dairesi tarafından Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin iptal kararının ardından bir mesaj yayınladı.

Erbaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

Fethin en önemli sembolü Ayasofya, asli hüviyetine kavuşmuş ve yeniden müminlerle buluşmuştur.

Allah’a sonsuz hamd-u senalar olsun.

Müslümanlar için 86 yıllık hasret ve özlem sona ermiş, bu muştuyla milletimizin yüreğindeki hüzün büyük bir sevince dönüşmüştür.

Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkesten Cenab-ı Mevla razı olsun. Onları Peygamber Efendimizin müjdesine nail eylesin.

Ayasofya ifade ettiği mana bakımından sadece bir mabet değildir. Müslümanlar için büyük bir inancın, medeniyetin, ahlakın ve adaletin sembolüdür.

Şimdi bize düşen, ulu bir cami olarak Ayasofya’nın ifade ettiği manaları yeryüzüne egemen kılmak için daha büyük bir inanç, azim, heyecan ve özveri ile çalışmaktır.