Kirklareli'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü etkinlikleri


Kirklareli'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

  Türk halkının sergilediği dik duruş ve verdiği cesur mücadeleyle tarihimize altın harflerle yazılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde  Valiliğimiz öncülüğünde sırasıyla yapılan etkinlikler;

 -  Şehitlerimizin anısını yaşatmak için 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanına fidanlar dikildi.

 - Şehitlerimize ziyaret;

Valimiz Sayın Osman BİLGİN ve İl Protokolü Kırklareli Şehitliğini ziyaret ettiler. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve İmam-hatip Adem Demircioğlu’nun Kuran- ı kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftümüz Aydın YIĞMAN’ ın duası ve  Valimiz Sayın Osman BİLGİN’ in günün anlam ve önemine vurgu yaptığı konuşmasının  akabinde Şehitlerimizi ziyaretle son buldu.

- Hızırbey Camiinde Valimiz Sayın Osman BİLGİN, ve İl Protokolünün  katılımı ile Şehitlerimizin ruhuna Zaim Işık, Numan Çilingir, Necmettin Ötün, Adem Demircioğlu ,Özcan Peker ve Behlül Aydos Mevlid-i şerif ve K.Kerim tilavetinde bulundular. Okunan mevlid ve K.Kerim’ in ardından İl müftümüz Aydın Yığman’ ın ikramlar sebebiyle Valimize ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze yaptığı kısa teşekkür konuşması, Valimiz Sayın Osman BİLGİN ve İl Protokolünün vatandaşlarımıza dağıttıkları ikramlar ile program sona erdi.

 - Valimiz Osman BİLGİN, eşi İlknur BİLGİN ve İl Müftümüz Aydın YIĞMAN, 15 Temmuz Şehidimiz Gökhan ESEN’ in bizlere emaneti olan ailesini ziyaret ettiler.

- İl Müftümüz Aydın YIĞMAN, Valimiz Sayın Osman BİLGİN’ in de katıldığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğünce düzenlenen panele katıldı.

- İl Müftülüğümüzün Sungurbey ’de bulunan 4-6 Yaş Kur’an Kursu sınıflarından birisine 15 Temmuz Şehidimiz Gökhan ESEN’ in adı verildi. 4-6 Kursumuzun açılışını Valimiz Sayın Osman BİLGİN, eşi İlknur BİLGİN ,İl Müftümüz Aydın YIĞMAN ve Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Müdürümüz Faruk Söyler gerçekleştirdiler.

    -15 Temmuz gecesi ise yapılan programda görevlilerimiz Adem Demircioğlu K.Kerim, Necmettin Ötün kaside, sala okudular, İl Müftümüz de dua yaptı.