Giresun Semalarında Salalar Yankılandı

giresun semalarında salalar yankılandı


Giresun Semalarında Salalar Yankılandı

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılında darbeleri durduran salalar, 00.13’te Giresun semalarında yeniden yankılandı. 

Giresun'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Atatürk Meydanı'nda yapılan etkinlikte şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim’den sonra Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral dua yaptı. 

Giresun Valisi Enver Ünlü, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cüler karşısında kanlarıyla destan yazan kahramanlara Allah'tan rahmet, gazilere de şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Saatler 00.13’ü gösterdiğinde din görevlileri tarafından okunan salalar Giresun semalarında bir kez daha yankılandı. Şehitler için okunan salanın ardından dua yapan İl Müftüsü Muhittin Oral şu niyazda bulundu, “Yarabbi, minarelerimiz ezansız, gönderimiz bayraksız kalmasın, birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun.  Milletimizi bir daha böyle bir zorlukla imtihan etme Allah’ım. Aziz şehitlerimizin hürmetine bizleri, ülkemizi, milletimizi, İslâm beldelerini ve tüm dünyayı her türlü savaştan, afetten, fitneden, fesattan muhafaza eyle Allah’ım! ”

İl Müftüsü Muhittin Oral tarafından yapılan duanın ardından program sona erdi.