Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü

Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz 2020 tarihinde öğle namazı öncesinde İlimiz Merkez Camiinde Şehitlerimizin ruhlarına ithafen mevlidi şerif okundu. Mevlit sonunda İlimiz Din Görevlileri ve Kur-an Kursu Öğreticileri tafafından okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı.

Aynı gün saat 13.00’te Yalova Merkezde bulunan Polis Şehitliği ziyaret edildi ve Şehitlerimiz için dua edildi.

Akşam saat 20.00’de Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen anma etkinliği, Yalova Valisi Sayın Muammer Erol, İl Müftümüz Cevdet Cemal Çıkrık ve kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kubbeli Cami İmam Hatibi Zekai Salman’ın okuduğu Kur-anı Kerimle başlayan programda İl Müftümüz tarafından Şehit ve Gazilerimiz için dua edildi. 15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece saat 00.13’te tüm camilerimizden salâ okunduğu gibi Hayriye Hanım Camii Müezzin Kayyımı İhsan Ergül tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında salâ okundu.

Camilerimizden sabah namazı öncesi okunan salâ ile program nihayetlendi.