Eskişehir Il Müftülüğü Iyilik Grubunda Yer Alan Iş Adamlarını Ve Din Görevlilerini ödüllendirdi

eskişehir il müftülüğü iyilik grubunda yer alan iş adamlarını ve din görevlilerini ödüllendirdi

Eskişehir İl Müftülüğü,  ilçe müftülükleri ile birlikte Koronavirüs salgın döneminde, Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi nezdinde iş adamları ve sahada muhtaçlara yardım götüren din görevlilerinden oluşan iyilik grubu oluşturdu ve vakıf şubesi nezdinde hayır marketi açtı. İyilik grubunda yer alan hayır sahipleri, hayır marketine ayni ve nakdi bağışlar da bulundular. Din görevlilerimiz ise kaymakamlıklar nezdinde kurulan Vefa Sosyal Destek Hizmetleri kapsamında bu ayni ve nakdi bağışları Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen yetim, yoksul, kimsesiz, muhtaç, muhacir, 18 yaş altı çocuklar ve 65 yaş üstü yaşlılara ulaştırdılar, kimsesizlerin kimsesi olmaya çalıştılar. Bu bağlamda yaklaşık 5000 aileye yardım götürülmüş oldu. Hatta kuşlara, sokak hayvanlarına yiyecek ve içecek ulaştırdılar. Eskişehir İl Müftümüz Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftülerimizin katılımları ile iyilik grubunda yer alan iş adamları ve din görevlileri ile kahvaltıda bir araya gelerek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti, tebrik ve takdirlerini bildirdi. Bu hizmetin yeryüzünde iyilik hakim oluncaya kadar devam etmesi ümit ve beklentilerini belirtti. İş adamları ve din görevleri ise böyle bir grupta yer almanın memnuniyetini dile getirdiler. İl Müftüsü Bekir GEREK kahvaltıdan sonra işadamlarına ve din görevlilerine teşekkür belgesi takdim etti.