Nevşehir'de Minik Rabia Için Destek çağrısı...

minik rabia için destek çağrısı...


Nevşehir'de Minik Rabia Için Destek çağrısı...

On bir yaşındaki Rabia Eraslan’a, Aplastik Anemi tanısı konuldu.

Hastanede tedaviye alınan minik Rabia, hayata tutunabilmek için ilik nakli bekliyor.

Nevşehir Acıgöl İlçesinde yaşayan İlçe Vaizi Mevlüt Eraslan'ın kızı Rabia Eraslan’a iki buçuk ay önce Aplastik Anemi tanısı kondu.

Kayseri Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Hematoloji bölümünde tedavi gören minik Rabia’nın ailesi çocuklarının hayata tutunması ve sağlığına kavuşması için kök hücre nakli bekliyor.

Uygun bağışçı bulunması için çaba sarf eden Eraslan ailesinin yakınları ise sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattı.

Minik Rabia’nın yeniden hayata tutunabilmesi için kök hücre nakli olması gerektiğini belirten baba Mevlüt Eraslan, “Kızıma iki buçuk ay önce Aplastik Anemi tanısı kondu. Hastalığın başlangıcından bu yana ilaç tedavisi görüyordu. Doktorlar, kızımın hastalığından kurtulması için kök hücre nakli olması gerektiğini söylediler. Duyarlı vatandaşlarımızın kök hücre bağışında bulunmasını istiyoruz.” dedi.

Nevşehir İl Müftülüğü olarak minik kızımıza acil şifalar, ailesine de sabırlar diliyoruz.

Minik Rabia için başlatılan kan bağışı kampanyasına kök hücre bağışında bulunmak isteyen hemşerilerimizin Kurban Bayramından önceki hafta Pazartesi, Salı ve Çarşamba bayramdan sonraki haftalarda ise Pazartesi günleri Nevşehir Kızılay Kan Merkezine giderek bağışta bulunabilirler.