Balikesir'da 15 Temmuz, Milletin Iradesine Sahip çıktığı Gecedir

15 temmuz, milletin iradesine sahip çıktığı gecedir


Balikesir'da 15 Temmuz, Milletin Iradesine Sahip çıktığı Gecedir

İl Müftülüğümüz, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin 4. yıl dönümü nedeni ile Kur’an Kurslarında etkinlik programları düzenledi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Karesi İlçesi Yıldırım, Karatoprak, Merkez, Altıeylül İlçesi Hacı Hasan Kur’an Kurslarında gerçekleştirilen programlara Kur’an kurslarımızda hafızlık çalışması yapan gençlerimiz katıldı.

Kur’an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu programda İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, öğrencilerimize hitap ederek; “Gençler!  O  gece millet olarak gayretimiz, çabalarımız çok önemli idi. Ancak Rabbimizin yardımını, mazlum ve mağdur  Müslümanların dualarını,  aziz milletin o gece gösterdiği birlik ve beraberlik ruhunu, gök kubbeyi dövercesine okunan salaları, milletimizin yüreğinden kopup gelen tekbir seslerini, şehit olmak arzusuyla sokağa çıkanların aşkını, heyecanını, milletin iradesine sahip çıkışını ve bu uğurdaki mücadelesini asla unutmamalıyız, unutturmamalıyız.

En büyük gücümüz imanımızdır. Milli ve Manevi değerlerimizdir. Bunlar zarar görürse birliğimiz kalmaz.”

Konuşmalarının son bölümünde; “15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi sırasında şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, Gazilerimize şifalar diliyorum. Rabbim yüce milletimize bir daha böylesi geceler yaşatmasın inşaallah.” Dedi.
Program, öğrencilere yapılan ikramın ardından sona erdi.