Mersin'de Il Müftüsü Dr. Kondi, Mut’ta Devrilen Otobüste şehit Olan 4 Asker Için Düzenlenen Törene Katıldı

il müftüsü dr. kondi, mut’ta devrilen otobüste şehit olan 4 asker için düzenlenen törene katıldı


Mersin'de Il Müftüsü Dr. Kondi, Mut’ta Devrilen Otobüste şehit Olan 4 Asker Için Düzenlenen Törene Katıldı

Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu şehit düşen 4 erin cenazesi, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Elim kaza sonrasında şehit olan erler Samet Çaldır, Caner Mayendağı, Kerim Arslan ve Mustafa Dağlı'nın Türk bayrağına sarılı naaşları, Mut Devlet Hastanesi önündeki tören alanına getirildi.

Törene, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Vali Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, milletvekilleri, bazı şehitlerin aileleri ve yakınları ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi tarafından yapılan duanın ardından şehitlerin naaşları, cenaze araçlarına konuldu.

Törenin ardından, şehit Dağlı'nın cenazesi Tarsus ilçesine, diğer şehitlerin cenazeleri önce kara yoluyla Konya'ya, oradan da hava yoluyla memleketlerine gönderilmek üzere uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan taziye mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu şehit düşen askerler için taziye mesajı yayımladı.

Prof. Dr. Erbaş mesajında, “Mersin'in Mut ilçesinde meydana gelen elim bir kazada şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Mekanları cennet, makamları âlî olsun” ifadelerini kullandı.