Balikesir'da Hamidiye Camii Dualarla Ibadete Açıldı

hamidiye camii dualarla ibadete açıldı


Balikesir'da Hamidiye Camii Dualarla Ibadete Açıldı

Karesi İlçesi Ege Mahallesinde bulunan Hamidiye Camii düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

Takriben 2,5 yıl devam eden restorasyon çalışmalarının ardından Hamidiye Camii yeniden milletimizle buluştu.

Düzenlenen törene Sayın Valimiz Hasan Şıldak, Milletvekili Adil Çelik, Balıkesir Büyükşehir Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı,  İl Müdürleri ile sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Mesut Sevinç hocamızın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Cami hakkında bilgi sunan Vakıflar Bölge Müdürünün ardından Milletvekili Adil Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı da birer konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Sayın Valimiz Hasan Şıldak, "Tarihimizin bize intikal etmiş bu değerli miraslarının yeniden ayağa kaldırılması ve vakıf eserlerinin canlandırılması noktasında atılan bu adım takdire şayandır. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak illerimizde ilçelerimizde devletimizin sağladığı imkânlarla çok güzel hizmetler yapılıyor. Ülkemizde nereye gitseniz bize emanet edilmiş atalarımızdan kalan güzel yapılar birbir ayağa kaldırılıyor. Tarihi eserlerimiz restorasyonlarla yeni bir vitrin oluşturuyor. Belki millet olarak belli bir dönem bu eserlerin kıymetini bilememiş olabiliriz, bakımlarında ihmallerimiz olmuş olabilir ama özellikle son dönemlerde bu eserlerin tespiti, kayıt altına alınması, restorasyonu gibi önemli adımlarda bulunmuş olmak çok güzel ve başarılı gelişmelerdir.

Bu eserlerden biri olan Hamidiye Camii’nin restorasyonunda emeği geçen bütün vakıflar personelini ve yüklenici firmayı tebrik ediyorum. Ayrıca bu çalışmada desteği ve takibi olan Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Karesi Kaymakamlığı ve mahalle muhtarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar devam edecek. Valiliğimizin, belediyelerimizin ve kaymakamlıklarımızın bu değerli hazinelerimizin toplumumuzla buluşturulması noktasında çok büyük adımları var. Bu çalışmaları sıkı bir şekilde takip ederek yenilerini hayata geçirebilmek için bütün kurumlar olarak el birliğiyle çalışacağız” dedi.

İl Müftüsü Sayın Ramazan Topcan hocamızın duasından sonra cami açılışı gerçekleştirildi. Tören, topluca kılınan öğle namazı ile sona erdi.