Burdur'da Kurban Mesajı

kurban mesajı


Burdur'da Kurban Mesajı

KURBAN BAYRAMI MESAJI

Yüce Allah’ın müminlere rahmet ve sevinç vesilesi olarak bahşettiği önemli zaman dilimlerinden biri olan Kurban Bayramına kavuşmanın hazzını ve heyecanını yaşıyoruz. Kurban; Allah’a teslimiyetin, itaat ve sadakatin sembolü olup, Rabbimize, birbirimize, iyiye ve doğruya yakınlaşma vesilesidir.

31 Temmuz 2020 Cuma günü Burdur’da tüm camilerimizde hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak 06.34’te Bayram namazını kılacağız ve kurban ibadetimizi yerine getireceğiz. Kurban ibadetini ifa ederken özellikle Covid 19 salgınıyla mücadele ettiğimiz bu günlerde temizlik ve sosyal mesafe kurallarına çok daha fazla dikkat etmeliyiz. Bu bağlamda yetkililer tarafından alınan kararlara titizlikle uyulmasının hem insani, hem toplumsal hem de dini açıdan vazifemiz olduğunu unutmamalıyız.

Bayramlar, sevgi bağlarımızı güçlendiren paylaşma ve dayanışma günleridir. Birbirimizi hatırlamak, kardeşlik ahdimizi yenilemek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için önemli fırsatlardır. Bu vesileyle başta Burdur halkı olmak üzere İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve tüm insanlık için barış, bereket ve hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

 


Enver TÜRKMEN

Burdur İl Müftüsü