Rize, Muhtaç Gönüllerin çağrısına Sessiz Kalmadı

rize, muhtaç gönüllerin çağrısına sessiz kalmadı


Rize, Muhtaç Gönüllerin çağrısına Sessiz Kalmadı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde 'Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş' sloganı ile gerçekleştirilen 2020 yılı Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasında kardeşlerini unutmayan Rize, 4 bin 133 Kurban hissesi bağışında bulundu.

İl Müftümüz Naci Çakmakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen 2020 yılı Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasında Rize’de yoğun bir katılım sağlandığını belirterek, bu yıl İlimizde geçen yıl 3 bin 188 olan kurban hisse bağış miktarı 945 hisse artarak yurtiçi ve yurt dışı toplamda 4 bin 133 Kurban hissesine ulaştı. Çakmakçı, kampanyaya destek olan herkese, kampanyada özverili çalışan İlimiz Merkez ve İlçelerimizde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan her kademedeki personele ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl ve İlçe Şube Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkürlerini iletti.

Çakmakçı yaptığı açıklamada, “Sayın Valimiz Kemal Çeber'in ilk bağışı ile başladığımız kampanyaya, ilimizde kurum - kuruluş çalışanları, STK'lar, esnaflarımız ve halkımız bağışta bulundular. Yazılı ve görsel medyanın destekleri ile teşkilatımızın her kademesindeki personelimizin ve İlimiz geneli Vakıf Şubelerimizin Yönetim Kurulu Üyelerinin özverili çalışmaları neticesinde Rize'de farklı, renkli ve etkili bir kampanya gerçekleştirildi. Kampanya çerçevesinde bu yıl video konferans yöntemiyle personel toplantıları, istişare buluşmaları, tv, radyo programları, ilimiz ve ilçelerimizde müftülükler dışında kurban bağış noktaları açılması, kurum-kuruluş, esnaf ve STK ziyaretleri gerçekleştirildi.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yurt içinde ve yurt dışında kurbanların kesildiğine değinen Çakmakçı, Türkiye Diyanet Vakfı'mız tarafından, dualarında Türkiye olan kardeşlerimize halkımızın emanetlerinin ulaştırıldığını ifade etti.

Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl ve İlçe Şubeleri olarak Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezimiz tarafından ilimize gönderilen 497 kurban hissesinin kesiminin yapılıp, dağıtımının gerçekleştirildiğini belirten Çakmakçı, “Vekâletle Kurban Kesim Programında vekâlet verenlerin isimleri tek tek okunarak kurbanlar usulüne uygun kesildi ve etler ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıldı.” dedi.