Bilecik'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 ağustos zafer bayramı kutlandı

Bilecik'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda ve Şehitlikte tören düzenlendi.

Tören, Vali Bilal Şentürk ve Belediye Başkan Vekili Semih Tuzak tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene ayrıca, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlhami Yurdakul, İl Müftüsü Ali Erhun, daire müdürleri ve askeri erkan ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törene ayrıca, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlhami Yurdakul, daire müdürleri ve askeri erkan ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören mangası tarafından saygı atışıyla devam eden tören, Vali Şentürk'ün şehitlik defterini imzalayarak, şunları ifade etti:

''Milletimizin tırnakları ile kazarak, alın terini kanıyla karıştırarak hep birlikte yeniden devlet olduğu kutlu 30 Ağustos Zaferi. Kanı toprağa, adı Peygambere yakışır Mehmed'lerin imanını kalkan yaptığı o mukaddes gün! Yiğidin düştüğü yerden kalktığı, er meydanından kaçan talan ordularının rezil olduğu mübarek zafer günümüz.”

Tören, Kayıboyu Cami Müezzin Kayyımı Metin Tetik’in Kur an ı Kerim tilaveti akabinde İl Müftüsü Ali Erhun tarafından yapılan dua ile son buldu.