Cankiri'da Eylül Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Yapıldı

eylül ayı ilçe müftüleri toplantısı yapıldı

Cankiri'da Eylül Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Yapıldı

İlçe Müftüleri Toplantımıza Çankırı Valimiz Abdullah AYAZ iştirak ettiler.

Sayın Valimiz Abdullah AYAZ, Vali Yardımcılarımız Hamdi BOLAT ve Abdullah ASLANER’in nezaretlerinde 02.09.2020 tarihinde Hacı Ali Dinlenme Tesisleri’nde İl müftümüz, müftü yardımcılarımız, şube müdürlerimiz ve 11 ilçe müftümüzün katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz ilçe müftüleri toplantımız İl Müftümüz Bürhan KELEŞ’in açılış konuşması ile başladı. Toplantıya iştirakinden ötürü Çankırı Valimiz Abdullah AYAZ’a ve vali yardımcılarımıza teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Müftümüz; Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın 24.08.2020 tarihinde 81 il müftüsü ile yaptığı “Salgın Hastalık Döneminde Sunulan Başkanlığımız Hizmetlerinin Değerlendirilmesi ve Din Hizmetlerinde Alınacak Tedbirlerin Görüşülmesi” konulu on-line toplantı hakkında Vali AYAZ’a bilgi verdi. İl Müftümüz Bürhan KELEŞ, salgın sürecinin başlangıcından itibaren camilerin ve Kur’an kurslarının zorunlu olarak kapatıldığını, kontrollü süreçte camilerin ibadete açıldığını ve hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarının kısmen açıldığını belirterek ilgili personelimizin salgın şartlarına uygun olarak yürüttüğü –ki özellikle sosyal medya araçlarıyla yapılan vaaz, sohbet ve rehberlik- din hizmetlerinin yanı sıra salgının önlenmesi için devletimiz tarafından tevdi edilen diğer görevleri yerine getirmek suretiyle yoğun bir mesai harcadığını dile getirip bütün bu gayretli çalışmalarından ötürü başta ilçe müftülerimiz olmak üzere tüm personelimize teşekkürlerini ifade ederek sözü Vali AYAZ’a bıraktı.

Vali AYAZ, salgın sürecinde yaşanan sorunlardan söz ederek daha çok tedbir alınması ve alınan tedbirlere riayet edilmesinin sağlanması gerektiğini dile getirdikten sonra bilhassa camilerde kılınan vakit namazlarında ve Cuma namazlarında kurallara son derece özenle riayet edildiğini de ifade ederek salgın sürecinde personelimizin göstermiş olduğu hassasiyet ve Vefa Sosyal Destek gruplarında görev alıp yoğun bir şekilde çalışmak suretiyle ortaya koyduğu gayret için de özellikle teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Toplantımız konu ile ilgili yapılan istişarenin akabinde sona erdi.