Bilecik'de 2020-2021 Yılı Kur’an Kursları Uygulama Esasları Semineri Yapıldı

2020-2021 yılı kur’an kursları uygulama esasları semineri yapıldı


Bilecik'de 2020-2021 Yılı Kur’an Kursları Uygulama Esasları Semineri Yapıldı

2020-2021 Yılı Kur’an Kursları Uygulama Esasları Semineri Yapıldı

Diyanet İşleri başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında 2020-2021 eğitim-öğretim yılı 28 Eylül 2020 Pazartesi günü başlayacağından, Covid-19 tedbirleri çerçevesinde Kur’an Kurslarımızda yürütülecek eğitim ve öğretim faaliyetlerinin amacına uygun, daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesi amacıyla 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Uygulama Esasları semineri yapıldı.

09.09.2020 tarihinde Bilecik Merkez Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda, 10.09.2020 tarihinde Bozüyük Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda  gerçekleşen seminere İl Müftüsü Ali Erhun, İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, Bozüyük İlçe Müftüsü Mustafa Topal, Doktor Selçuk Hatipoğlu ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

Seminer öncesi açılış konuşmasında “Dinin özü ve amellerin en makbulü niyeti en samimi olandır” diyen İl Müftüsü Ali Erhun “Niyetimiz kadar varız ve niyetimiz kadar insanız. Bütün Hadis kitaplarını incelediğimizde karşımıza “Ameller Niyetlere Göredir” hadisi çıkar ve bu hadis en sahih hadislerimizdendir. Niyetin önemini bir örnekle izah etmek gerekirse;

Süleymaniye Camiinin inşaatında çalışan iki usta düşünün. Birisi çalışma amacını ekmek parası ve geçim derdi olduğunu söylerken diğeri ise “Ben asırlar sonrasına hitap edecek muhteşem bir eser bırakmayı amaçlıyorum” diyor. Sizler de ikinci usta gibi geleceğe muhteşem eserler ve muhteşem nesiller bırakmanın amacında olmalısınız.” Diyerek konuşmasına devam etti.

Ayrıca “ Yaptığınızın işin önemini kavrayarak görevlerinize dört elle sarılmalısınız” diyen Müftü Ali Erhun “ Sizler bu kutsal görevinizin kölesi ve hizmetkarı olursanız Yüce Alla da sizin her işinizi gördürecek hizmetkarları yaratır ve bütün hayır kapıları sizlere açar. 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allahtan temenni ediyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Seminer, Doktor Selçuk Hatipoğlu’nun Covit 19 tedbirleri ve İl Müftüsü Aysel Hacıömeroğlu’nun  2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Uygulama Esasları sunumu ile son buldu.