Bilecik'de 739. Ertuğrul Gazi'yi Anma Ve Yörük şenlikleri Kutlandı

739. ertuğrul gazi'yi anma ve yörük şenlikleri kutlandı


Bilecik'de 739. Ertuğrul Gazi'yi Anma Ve Yörük şenlikleri Kutlandı

739. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri kutlandı

 

739. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılımla maske ve sosyal mesafe kuralları uygulanarak gerçekleştirildi. 

''Kuyulu Mescid Çevre Düzenlemesi açılış Töreni'' ile başlayan kutlamalar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Vali Bilal Şentürk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Milletvekili Selim Yağcı ve milletvekilleri, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Belediye Başkanı İsmet Sever ve sınırlı sayıda protokol, Hükümet Konağı önünden mehteran eşliğinde Ertuğrul Gazi Türbesi'ne yürüyüş düzenlendi. 

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinde nöbet tutan alp kıyafetli askerlerin "saygı nöbeti" değişiminin ardından Kur'an-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Ali Erhun tarafından yapılan duanın ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Vali Şentürk ve beraberindekiler, Türk Büyükleri Anıtı'nda saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını okudu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, burada yaptığı açıklamada, 739. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Söğüt'te filizlenen Osmanlı çınarının gölgesiyle huzur ve barışa kavuşan gönül coğrafyamıza gönül dolusu selam olsun.'' dedi.

Bakan Dönmez, Ertuğrul Gazi'nin ve Alperenlerin yaktığı, 739 yıldır hiç sönmeden yanan diriliş ruhunun ilanihaye devam etmesini diledi. 

Belediye Başkanı Sever'in selamlama konuşması ve Küre Mehteran takımının konseriyle devam eden etkinlikler, Bakan Dönmez ve Vali Şentürk ile beraberindekiler, Konya Selçuklu Belediyesi ve hayırsever Yücel Var tarafından yaptırılan Ertuğrul Gazi Camisi ve Darû-l Kurra’nın Temel Atma Töreniyle sona erdi.