Mersin'de şehit Piyade Uzman çavuş Gökhan Kılınç Mut’ta Son Yolculuğuna Uğurlandı

şehit piyade uzman çavuş gökhan kılınç mut’ta son yolculuğuna uğurlandı


Mersin'de şehit Piyade Uzman çavuş Gökhan Kılınç Mut’ta Son Yolculuğuna Uğurlandı

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Pençe-Kaplan harekat bölgesinde teröristlerin gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit olan kahraman askerlerimizden Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kılınç için Mut İlçesinde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kılınç’ın Türk bayrağına sarılı naaşı Mut Şehit Eyüp Kahraman Camii'nde Cuma namazını müteakip İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından, Mut Yeni Mezarlığı Şehitliğe defnedilmek üzere götürüldü.

Mut Yeni Mezarlığı Şehitliğinde Kur’an tilaveti ve İl Müftüsü Dr. Kondi’nin yaptığı dua ile Şehidin cenazesi gözyaşları arasında ebediyete uğurlandı.

Törene, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Vali Ali İhsan Su, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bazı milletvekilleri, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları ile vatandaşlar katıldı katıldı.

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan taziye mesajı

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Pençe-Kaplan operasyon bölgesinde şehit olan 2 Mehmetçik için taziye mesajı yayınladı.

Prof. Dr. Erbaş mesajında, “''Pençe-Kaplan operasyon bölgesinde şehit olan kahraman askerlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, yaralı askerimize acil şifalar diliyorum. Ailelerinin, silah arkadaşlarının ve Milletimizin başı sağolsun.''” ifadelerini kullandı.