Malatya'da çocuklar Ve Gençler Için Düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Yarı Finali Yapıldı

çocuklar ve gençler için düzenlenen kur’an-ı kerim’i güzel okuma yarışmasının yarı finali yapıldı


Malatya'da çocuklar Ve Gençler Için Düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının Yarı Finali Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle “Evimizin Neşesi Kur’an Sesi” başlığıyla düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının yarı finali yapıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında aileleriyle birlikte evlerinde olan çocuk ve gençlerin vakitlerini manevi bir iklim içerisinde daha verimli geçirmelerinin hedeflendiği Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasına, tüm yarışmacılar video kayıtlarını göndermiş, bu kayıtlar Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeleri’nden oluşan jüri tarafından değerlendirilmişti.

Yarışmacılar, TDV Genel Merkezi’nde bulunan jüri karşısında bulundukları il veya ilçe müftülüklerinden online olarak tilavetlerini icra ettiler.

“10-13 yaş arası kız çocuklar”, “10-13 yaş arası erkek çocuklar” ve “14-18 yaş arası erkek çocuklar” olmak üzere üç kategoride düzenlenen yarışmaya, ilimizden de görme engelli Yusuf ÇELİK katıldı.

Din Hizmetleri Şube Müdürümüz Mustafa KÜÇÜKARSLAN ve Görme Engelli çocuklara Kur’an-ı Kerim eğitimi veren Mehmet Nuri DURAN’ında hazır bulunduğu, 23.09.2020 Çarşamba günü Müftülüğümüzde gerçekleştirilen tilavet sonrasında Şube Müdürümüz KÜÇÜKARSLAN, Yusuf ÇELİK’i tebrik ederek başarılarının devamı temennisinde bulundu.

Yarışmanın finali, 28-29-30 Eylül'de yapılacak. Yarışma sonunda birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin ve üçüncüye 5 bin TL para ödülü, dereceye giremeyen 9 finaliste ise birer cumhuriyet altını verilecek.

Ayrıca yarı finale kalan 60 yarışmacıya kitap seti hediye edilecek.