İstanbul'da Vefat Eden Din Görevlilerimiz Için Kur’an Ziyafeti Ve Dua Programı Düzenlendi

vefat eden din görevlilerimiz için kur’an ziyafeti ve dua programı düzenlendi


İstanbul'da Vefat Eden Din Görevlilerimiz Için Kur’an Ziyafeti Ve Dua Programı Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İstanbul Müftülüğü tarafından Eyüp Sultan Camii’nde Kur’an-ı Kerîm programı tertip edildi.

Eyüp Sultan Camii'nde yatsı namazı öncesi düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Camilerimiz şehirlerimizin kalbi, Beytullah’ın, Mescid-i Nebevi’nin şubesi, Mescid-i Nebevi Medine’de hangi fonksiyonu üstlenmişse, Beytullah, Mekke-i Mükeereme’de nasıl müminleri etrafında topluyorsa camilerde aynı şekilde müminleri etrafında topluyor, bağrına basıyor,  Müminlerin en önemli sığınağı oluyor” dedi.

Başkan Erbaş, camiler yürütülen eğitim faaliyetlerinin önemine işaret ederek, “Camilerimizi sadece namaz kılmak için değil, bir mektep olarak da değerlendirelim. Cami dersleriyle, içinde Kur’an öğrenerek, Kur’an’ı anlamak için yapılan tefsir dersiyle, hadis, fıkıh dersleriyle camilerimizi daha çok değerlendirelim. Türkiye geneli tüm camilerimizde bu vazifeyi yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kur’an-ı Kerim’de, “Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle davet et” diye emredildiğini hatırlatan Başkan Erbaş, “Biz de insanları Rabbimizin yoluna hikmetle davet etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Program, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın, vefat eden din görevlilerinin ruhları için okunan Kur'an-ı Kerim'in duasını yapmasıyla sona erdi.

Kur’ân-ı Kerîm ve dua programına, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İstanbul Müftü Yardımcılarından Bahri Şamat, Hüseyin Demirhan, Selahattin Yılmaz ve Esat Yapıcı, Eyüp Sultan Müftüsü Mustafa Mesten ve cami cemaati katılım gösterdi.