Yozgat'de “evimizin Neşesi Kur’an Sesi”

“evimizin neşesi kur’an sesi”


Yozgat'de “evimizin Neşesi Kur’an Sesi”

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle çocukların ve gençlerin Kur’an okumalarını geliştirmek ve toplumda Kur’an kültürüne katkı sağlamak amacıyla “Evimizin Neşesi Kur’an Sesi” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması “10-13 yaş arası kız çocuklar”, “10-13 yaş arası erkek çocuklar” ve “14-18 yaş arası erkek çocuklar” olmak üzere üç kategoride online olarak yapıldı.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasına yurtiçi ve yurt dışından 3.500 öğrenci katıldı.

Pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen yarışmada öğrencilerin performansı Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

 

Türkiye geneli yarışmada İlimizde 10-13 yaş arası kız çocuklar kategorisinde Hz. Aişe Kız Kur'an Kursu öğrencisi Nisanur ARSLAN finalist oldu.

İl Müftü yardımcımız Mustafa Balcıoğlu finalist olun öğrenciye Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi tarafından 1 adet cumhuriyet altın ve İl Müftülüğümüzün çeşitli hediyelerini takdim etti.

 

İl Müftümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi Salih Sezik, “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasına katılarak dereceye giren tüm kardeşlerimizi tebrik ediyor, hayat boyu başarılarının devam etmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.