İstanbul'da Mevlid-i Nebi Haftası çocuk Buluşması

mevlid-i nebi haftası çocuk buluşması


İstanbul'da Mevlid-i Nebi Haftası çocuk Buluşması

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Peygamberimiz ve Çocuk olarak belirlenen 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Fatih’te bulunan Balkan Vakfı Üç Baş Nureddin Hamza 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu ziyaret edildi.

İstanbul Müftü Yardımcısı Hüseyin Demirhan ve Müftü Yardımcısı Ayşe Coşkun’un katılımlarıyla gerçekleştirilen buluşmada, miniklere Peygamber (s.a.v)’in çocuk sevgisi anlatıldı.

Buluşmada konuşan Müftü Yardımcısı Demirhan, “Biz müslümanlar, Sevgili Peygamberimizin doğduğu günü Mevlid Kandili olarak kutluyoruz. Nasıl ki her birimizin doğduğu günün kendine özel durumu varsa bizleri çok seven Peygamber Efendimizin de doğduğu günün bizler için önemi vardır.” ifadelerini kullandı.

Müftü Yardımcısı Demirhan, Mevlid Kandilinde Hz. Peygamber (s.a.v)’i anmaya ve anlamaya çalışmamız gerektiğinin altını çizerek, “12 Rebîu’l-Evvel gecesi, O’nun insana ve çocuğa sevgisini anlamaya çalışacağız. O gün, O’na salât ve selâmlar okuyacağız. Hz. Peygamber (s.a.v) Efendimize, iyi bir ümmet olmak için söz vereceğiz.” dedi.

Ziyaretin sonunda çocuklara İstanbul Müftü Yardımcıları tarafından küçük hediyeler dağıtıldı.