Sivas'ta Kandilde Gençler Unutulmadı

kandilde gençler unutulmadı


Sivas'ta Kandilde Gençler Unutulmadı

 "Peygamberimiz ve Çocuk" teması çerçevesinde çeşitli etkinliklerle idrak edilen Mevlid-i Neb-i Haftasında çocuklar unutulmadı.

 Sivas Belediyesi Başkanı Hilmi Bilgin bu anlamlı günde çocukları unutmayarak Mescidi Aksa Cami gençlerine forma hediye ederek çocukların Mevlid kandilini tebrik etti.

Programa katılan İl Müftüsü Yusuf Akkuş'ta,  Kandil vesilesiyle çocukları sevindirdiği için Başkan Bilgin’e teşekkür ederek kısa bir konuşma yaptı. Müftü Akkuş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi.  "Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirişinin seneyi devriyesini idrak etmekteyiz. Bugün görüyoruz ki bazı kesimler tarafından Peygamber Efendimize karşı bir hücum var. O'nun ahlakını anlayamamış bu kesimlere karşı Peygamber Efendimizi sizler savunacaksınız. O'nun mesajlarını geleceğe sizler aktaracaksınız. Karanlıktaki bir toplumu aydınlığa taşıyan Peygamber Efendimize hakaret edenler, aslında kendilerinin ne kadar karanlıkta ve cahillik içinde olduklarını gösteriyorlar.   Sizlerin yüreğinden Peygamber Efendimizin sevgisi, aklınızdan Yüce kitabımızın mesajları eksik olmasın" dedi.

Program sonrasında Sivas Belediyesi tarafından Cami cemaatine kandil simidi ikram edildi.