Cankiri'da Hafızlık Projesi Ilk Meyvelerini Verdi

hafızlık projesi ilk meyvelerini verdi


Cankiri'da Hafızlık Projesi Ilk Meyvelerini Verdi

Satırlardan sadırlara, Mushaf'tan dile, gönle Kur'an'ı taşımak, onun koruyanı, taşıyanı, toplayanı, kutlu kervanın bir parçası olmak gayesiyle iki buçuk yıl önce çıkılmıştı yola.

25 Haziran 2018'de Çankırı'da ilk defa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü işbirliği okul-Kur'an kursu iş birliğine dayalı örgün eğitimle birlikte hafızlık projesine başlandı. Öğrencilerin okul ortamından, aileden ve sosyal çevreden uzak kalmadan örgün eğitimden azami düzeyde yararlanarak hafızlık eğitimi alması; millî, mânevî, ahlâkî, kültürel ve insânî değerlerin içselleştirilmesinde Kur'an ayetlerinin anlamından ve hafızlık eğitiminin kazanımlarından yararlanılması, hafızlıkla akademik öğrenmenin beraberce yürütülmesi projenin hedeflerindendir.

Okul-Kur'an kursu iş birliğine dayalı örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi şu an Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu ile Hacı Murad-ı Veli Proje Erkek ve Kız Kur'an kurslarında yürütülmektedir. Proje bünyesinde 60 kız ve 52 erkek öğrenci hafızlık çalışması yapmaktadır.

Bu güzel başlangıcın öncüsü, projenin ilklerinden üç öğrencimiz hafızlığını tamamladılar. Hafızlarımızdan Zeynep KARA, Şeyma KORKMAZ, İrem Nur GÖKTEPE'yi ailelerini, hocalarını, projede emeği geçenleri tebrik ediyor, hafızlarımızın yaşayan Kur'an olmalarını Rabbimizden niyaz ediyoruz. Hafızlık eğitimi devam eden diğer öğrencilerimize de başarılar diliyoruz