Giresun'da Her Fidan Geleceğe Nefes

her fidan geleceğe nefes


Giresun'da Her Fidan Geleceğe Nefes

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla din görevlileri, yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu. 

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" kampanyası kapsamında yüzlerce fidan, yapılan dualarla toprakla buluştu. Giresun’da düzenlenen fidan dikme etkinliği kapsamında Giresun İl Müftü Yardımcıları Yusuf Genç ve Murat Mutlu, Camili Köyü Merkez Camii bahçesinde din görevlileriyle birlikte fidan dikti.

PEYGAMBERİMİZ AĞAÇLANDIRMAYA TEŞVİK ETMİŞTİR 

İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, Hz. Muhammed’in (s.a.s.) ağaçlandırma ve yeşillendirmeye yönelik teşvik ve tavsiyelerini özenle yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek ağaç ve ormanları korumanın sağlık ve huzur içinde yaşamanın başlıca şartı olduğu ifade etti. Daha yeşil, daha yaşanabilir, daha güzel bir Giresun ve Türkiye için herkese önemli sorumluluklar düştüğünü ifade eden İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, "Hayatının devamı için toprak, su ve havaya muhtaç olan insanoğlunun çevrenin korunması noktasında hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Kaynakların israf edilmesi, çevrenin kirletilmesi bütün canlılara zarar verecek büyük bir vebaldir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) ağaçlandırma ve yeşillendirmeye yönelik teşviklerde bulunmuş, 'Bir kimse bir ağaç diktiğinde Yüce Allah mutlaka bu ağacın meyvesi oldukça ona sevap yazar.' sözleriyle dikilen her fidanın mükafatının kişinin ölümünden sonra da devam edeceğini vurgulamıştır." dedi. 

İl Müftü Yardımcısı Murat Mutlu ise ağaçla ilgili farkındalığı artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Yeryüzünün imarı ve ihyası için çocuklarımıza da çevre duyarlılığını aşılamalı, toprağa hakkını vermeliyiz. Toprakla bağını koparmayan insan köklerinden de kopmaz. Giresun’umuz için, ülkemiz için doğaya, çevreye ve insana duyarlılık göstererek gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetlerimiz devam edecektir. Yüce Allah, ormanlarımıza, ağaçlarımıza sahip çıkıp korumayı tüm vatandaşlarımıza nasip eylesin. Vatanımızı, milletimizi her türlü felaketten, afetten, yangından muhafaza eylesin." ifadelerini kaydetti. 

Konuşmaların ardından ceviz ve yaban kirazı fidanlarının dikildiği etkinliğe; Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü İsmail Aydın, Personel Şube Müdürü Mustafa Keskin ve din görevlileri katıldı.  a