Kayseri'de Kahraman çelebi Cami Ve Hatice çelebi Kur'an Kursu'nun Temeli Dualarla Atıldı

kahraman çelebi cami ve hatice çelebi kur'an kursu'nun temeli dualarla atıldı


Kayseri'de Kahraman çelebi Cami Ve Hatice çelebi Kur'an Kursu'nun Temeli Dualarla Atıldı

Melikgazi Belediyesinin katkılarıyla Şirintepe Mahallesi’nde mülkiyeti Belediyeye ait arsa üzerine Hayırsever Kahraman Çelebi’nin yaptıracağı  ‘Kahraman Çelebi Cami ve Hatice Çelebi Kur’an Kursu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

 

Şirintepe Mahallesi’nde ihtiyaç olan bir hizmetin temeli attıklarını ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Hayırseverimizle birlikte bugün yine güzel bir hayır eseri için temel atıyoruz. Şirintepe Mahallemizin uzun zamandır ihtiyacı olan cami ve Kur'an kursunun yapımını inşallah hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Böylece büyük bir ihtiyacı karşılamış olacağız. 2021 yılı sonuna doğruda faaliyete geçireceğiz. Kahraman Abimize teşekkür ederim. Birlikte yapacağımız bu güzel eserin ilçemize ve Kayserimize Hayırlı olmasını dilerim. Rabbim hayattayken herkese böyle güzel eserler yapmayı nasip etsin" değerlendirmesinde bulundu.

 

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven'de bir teşekkür konuşması yaparak,  "Temeli atılan bu güzel caminin ve Kur'an kursunu Kayseri’ye kazandıran hayırsever Çelebi ailesine ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Özellikle camimizin hemen yanında yapılacak olan Kur'an kursumuzun mahallemizin hanımefendilerine ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza güzel ve nezih bir eğitim merkezi olacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise, “Hayırseverlerimiz ve kamu kurumlarımızın dayanışması Kayseri’nin en güzel özelliğidir. Rabbim Kahraman Bey’in hayırlarını kabul etsin. Melikgazi Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadesinde bulundu.

 

Protokol konuşmaları akabinde Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşçı tarafından yapılan dua sonrası ‘Kahraman Çelebi Cami ve Hatice Çelebi Kur’an Kursu’nun temeline ilk harç konularak inşaat çalışmalarına start verildi.

 

Melikgazi Şirintepe Mahallesi’nde inşa edilecek olan Kahraman Çelebi Camii ve Hatice Çelebi Kur’an Kursu'nun temel atma törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşçı, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, Hayırsever Kahraman Çelebi ve ailesi, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.