Şanlıurfa'da şanlıurfa şehidini Dua Ve Tekbirlerle Ebediyete Uğurladı

şanlıurfa şehidini dua ve tekbirlerle ebediyete uğurladı


Şanlıurfa'da şanlıurfa şehidini Dua Ve Tekbirlerle Ebediyete Uğurladı

Pençe Harekâtı bölgesinde meydana gelen araç kazasında şehit olan Ulaştırma Uzman Çavuş Mehmet Sinan Kılıç Şanlıurfa'da son yolculuğuna uğurlandı.

Törene şehidin yakınları, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan yardımcısı Selim Bağlı 20. Zırhlı Tugay komutanı Tuğgeneral Oktay Akbuga, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Parti il başkanları ile askeri Erkan katıldı.

Cenaze töreninde bir dakikalık saygı duruşunun ardından Şehit Ulaştırma Uzman Çavuş Mehmet Sinan Kılıç'ın özgeçmişi okundu.

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin "Sinan evladımıza karşı son vazifemizi yerine getirmek ve onu ebediyete uğurlamak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle kahraman şehidimizi vatanımızın birliği bütünlüğü bayrağımız ve kutsal değerlerimiz için canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle ve şükranla anıyor hepsinin aziz hatırası önünde saygı ve hürmetle eğiliyoruz.

Şehidimizin babası, annesi, tüm ailesi ve Şanlıurfa'mıza başsağlığı diliyorum şehidimizin yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum çok değerli kardeşlerim hak ile batılın mücadelesi Hz. Adem' in çocuklarından bu yana devam ediyor hepimiz er veya geç nefes alan veren bütün canlılar ebediyete gidecektir Şehitlik makamı bu gidişlerin en güzeli hayırlısı ve en övülmüş şeklidir Kur'an-ı Kerim'de Şehitler için onlara ölüler demeyin onlar sağdır yaşıyorlar ama siz göremezsiniz bugün hep birlikte son vazifemizi yerine getirirken burada bulunan cemaat ve Şanlıurfalı kardeşlerim gür bir seda ile hakkımızı helal ettiğimizi duacı olduğumuzu dile getireceğiz bu Kutlu kervanına katılan şehit ailemize onurlu bir şekille sahip çıkmak onları kimseye muhtaç etmeyecek şekilde başları dik alanları açık bir şekilde hayatlarının idaresini sağlamak için üzerimize düşen her türlü vazifeyi yerine getireceğiz" sözlerine yer verdi.

Daha sonra cenaze namazına geçildi il müftü yardımcısı Mustafa Erdem tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehit Ulaştırma Uzman Çavuş Mehmet Sinan Kılıç bayrağa sarılı tabutu askerler tarafından omuzlara alınarak kalabalığın tekbirler getirerek dualar eşliğinde toprağa verildi bekâr olan Şehit Kılıç'ın 5 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

Şehit Ulaştırma Uzman Çavuş Mehmet Sinan Kılıç'ın maaşı yeni aile mezarlığına defnedildi.