Balikesir'da Bu Bir Kutlama Değil, Farkındalıktır

bu bir kutlama değil, farkındalıktır


Balikesir'da Bu Bir Kutlama Değil, Farkındalıktır

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğümüzce bir dizi ziyaret programı düzenlendi.

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN ve beraberinde bulunan İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri Ramazan EFE ve Salih KARA, İl ve İlçelerde görevli engelli personel ve yakınlarını ziyaret etti.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerde konuşan İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN; “Engelli kardeşlerimize ana babalarına sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam temennisinde bulunuyorum. 3 Aralık günü bir kutlama değil, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek, eğitim başta olmak üzere sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekansal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık çalışmasıdır. Bu tür faaliyetlerin toplumun kaynaşmasında, birlik ve beraberliğine katkısı inkar edilemez. “ dedi.

Ziyaretler, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan duayla sona erdi.

İl Müftümüz ve beraberindeki heyet, daha sonra Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette engelli kardeşlerimizin el işi çalışmalarını yerinde inceleyen İl Müftümüz, “Bizim insanımıza imkan tanınsın, gör neler yapar. Kutluyorum, bu güzel çalışmalarınız bize de bir derstir, tebrik ediyorum” dedi.