Konya’dan Idlib Ve Azez’e 2 Tır Dolusu Insani Yardım Malzemesi

konya’dan idlib ve azez’e 2 tır dolusu insani yardım malzemesi


Konya’dan Idlib Ve Azez’e 2 Tır Dolusu Insani Yardım Malzemesi

 

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konya Şubesi, Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) ve Altınekin Müftülüğü’nün işbirliğiyle ‘’Yolun İyilik olsun (İdlib)‘’ sloganıyla düzenlenen yardım kampanyasında temin edilen 2 tır dolusu insani yardım  malzemesi düzenlenen törenle Suriye’ye gönderildi.

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, kampanya kapsamında  Öncüpınar sınır kapısına 2020 yılı içerisinde altıncı parti yardım malzemesini gönderdiklerini belirterek 1 tır Suriye tipi un ve 1 tır un, kışlık elbise,ayakkabı ve bot  olmak üzere 2 tır insani yardım malzemesini İdlib ve Azez bölgesine gönderdiklerini ifade etti.

2017 yılından beri Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine 76 tır (1874 ton) un, 8 tır (176 ton) gıda, 1 tır giysi, ayakkabı, battaniye, yastık, sünger yatak olmak üzere 85 tır insani yardım gönderiklerini belirten Poçanoğlu, ayrıca geçtiğimiz haziran ayında Mehir Vakfı aracılığı ile toplanan 2 tır muhtelif giyim malzemesini sınır kapılarına ulaştırdıklarını kaydetti.

Bugüne kadar TDV Konya Şubesince Suriye’deki ihtiyaç sahipleri ile ülkemizde bulunan Suriyeli mültecilere, en son gönderilen yardımla birlikte nakdi ve ayni toplam 4.188.098 TL yardım yapıldığını belirterek hayırseverlere teşekkür eden Poçanoğlu, şöyle konuştu:

‘’ Şunu söylemek isterim ki bu, şehrimizin hayır ve hasenatıdır, şehrimizin sanayicilerinin çalışanlarının ve insanlarının hayır ve hasenatı, zekat ve öşürüdür. Bunu çok önemsiyorum zekat ve öşür kelimelerini özellikle zikrediyorum. Bu sebeple, bu konuda hayır ve hasenat sahiplerine, zekat ve öşür sahiplerine çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bugün gönderilen yardım malzemesinde özellikle unların temini Altınekin Müftülüğümüzce Altınekin’den temin edilmiştir. Öyle ümit ediyorum Altınekin’in öşürüdür. İnşallah bu, berekete ve rahmete vesile olur. Yine bugün, Aile ve Dini  Rehberlik Büromuz ve özellikle Ümmü Taş hocamızın gayretleriyle oluşan meblağ kardeşlerimize soğuk zamanlarda soba parası olarak ulaştırılacaktır.

Bu vesileyle sizlere Rasülullah (SAV) Efendimiz’den şu iki hadisi okuyacağım.

Rasülullah Efendimiz buyurur ki  ‘’Mallarınızı zekatla koruyunuz, kale içine alınız, zırh içine alınız, muhafaza ediniz. Hastalarınızı sadakalarla tedavi ediniz, yani doktora götürünüz ama şifa Cenabı Hak’tandır, sadaka vermek suretiyle hastalarınızın tedavisi için Cenabı Hak’tan şifa isteyiniz. Bela dalgalarından, beladan ve bu tür sıkıntılardan dua ve niyaz ile kurtulmayı Cenabı Hak’tan dileyiniz, bunları da dua ile karşılayınız.’’  

Yine bir başka hadisi şerif okuyacağım  

‘’ Hangi Müslüman, giyinmesi gereken bir Müslümanı giydirirse Allah ona cennet elbiselerinden bir elbise giydirir. Hangi bir Müslüman, aç bir Müslümana yedirirse Allah ona cennet nimetlerinden, meyvelerinden biriyle onu doyurur. Kim susuz bir Müslümanın susuzluğunu giderirse Allah ona misk kokulu cennet içeceklerinden içirir .’’ buyuruyor.

Ben bu sebeple bu yardımların, gerçekten şehrimiz, ülkemiz ve hastalarımız için rahmete, berekete ve şifaya vesile olacağına yakınen inanıyorum ve iman ediyorum. Allah (cc) tüm hastalarımıza sağlık ve afitler versin.Çünkü Cenabı Hak bizi Kur-an’ı Kerim’de müjdeliyor, Hz. Peygamber (SAV) Efendimiz bize müjdeler veriyor. Ben bu sebeple bütün bu hizmetlerde emeği geçen hayır ve hasenat sahiplerine, emeği geçen kardeşlerimize hatta buradan malzemeyi alıp oraya kadar götüren nakliyecilerimize, şöförlerimize ve bütün emektar arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sizlere de katıldığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyor, bu çalışmanın hayra ve berekete vesile olmasını, Cenab-ı Hak nezdinde ecri zayi olmayan salih bir amel olarak amel defterlerimize yazılmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.