Yozgat'de Pandemi Sürecinde Aile Eğitimi Seminerleri Devam Ediyor

pandemi sürecinde aile eğitimi seminerleri devam ediyor


Yozgat'de Pandemi Sürecinde Aile Eğitimi Seminerleri Devam Ediyor

 

2020 yılının başından itibaren küresel boyutta yaşanılan COVİD-19 sebebiyle olağanüstü bir süreçten geçmekteyiz. Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgın, insanları fiziki ve ruhi açıdan olumsuz etkilemektedir. Böyle bir dönemde aile bireylerinin ruh sağlığının desteklenerek, psikolojik iyilik ve dayanıklılığının arttırılmasında manevi değerlerimizin katkısı yadsınamaz. Bu süreçte vatandaşlarımıza, sahih dini referanslar ışığında manevi destek hizmeti sunmanın gerekliliği aşikârdır.

Pandemi sürecinde insanların evde kalma süresinin uzaması yüz yüze eğitimleri aksatmış ve uzaktan eğitimleri zorunlu hale getirmiştir. Bu bağlamda sürecin sağlıkla atlatılabilmesi, aileyi ayakta tutan değerlerin canlı tutulmasına katkı sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatıyla Yozgat İl Müftülüğü olarak; Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı işbirliği ile kurumlar arası protokol çerçevesinde Pandemi Sürecinde Aile Eğitimi Seminerleri I. Dönemi 12 Ekim - 31 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

-İŞLENEN KONU BAŞLIKLARI:

-Süper Annelik Sendromu

-Ailede İletişim

-Çocuklarda Başarı Algımız

-Hastalıklardan Korunmada Sağlıklı Beslenmenin Önemi

-Çocuğun Kişilik Gelişiminde Babanın Rolü

-Yaşlılık Psikolojisi ve Yaşlılarla İletişim

-Aile Bireylerinin Şiddetten Korunması (Hukuki Boyut)

-Ailede Kriz Yönetimi

-Boşanmada Süreç Yönetimi

-Ailede Gencin Konumu

-Pandemi Sürecinde Çocukların Ruh Sağlığını Koruma

            Aile Eğitimi Seminerlerinin II. Dönemi 02 Ocak – 31 Mart 2021 tarihleri arasında Aile ve Sosyal Hayat başlığı altında gerçekleştirilecektir.