Ardahan'da Göle Ilçe Müftülüğü’nden örnek çalışmalar

göle ilçe müftülüğü’nden örnek çalışmalar


Ardahan'da Göle Ilçe Müftülüğü’nden örnek çalışmalar

“Bedenleri üşüten karelerden gönülleri ısıtan karelere”

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle, evlerimize kapanıp yalnız hissettiğimiz bu günlerde, Göle İlçe Müftülüğü din gönüllüsü hocalarımız, sokak-sokak, ev-ev dolaşarak, sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu bu dönemde, başta 65 yaş üstü vatandaşlarımız olmak üzere bütün hanelere ulaşıyor, selam veriyor, hâl hatır soruyor, anlamlı hediyelerle gönüllere dokunuyor.

Göle İlçe Müftülüğü tarafından başlatılan projeyle, her ay düzenli olarak gönüllülük esasına dayalı bir şekilde personelin katkılarıyla, merkez ve köylerde yaşayan vatandaşlarımız unutulmuyor.

Covid-19 salgını nedeniyle oluşan pandemi sürecinde Göle İlçe Müftülüğü’nün yapmış olduğu faaliyetler hakkında İlçe Müftüsü Sami TÜRKEL şunları söyledi: “Bu zor günlerde el birliği yaparak birbirimize yardımcı olmalıyız.  Dinimizin emrettiği gibi, yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimizin yardımına gücümüzün yettiği ölçüde koşmalıyız. Sokağa çıkma yasağı döneminde köylerimizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız bu vesileyle hatırlanmış oluyor, gerektiğinde onlara hem sıcak bir nefes hem de imkanlar ölçüsünde yardım etmiş oluyoruz. Bu çalışmalarımızda görüyoruz ki din görevlisi olmak, cami içi ve dışı fark etmeden insana dokunan bir görev, mesai ve risk gözetmeksizin her an görev adamı ve gönül adamı olmaktır.

Devletimizin en ücra köylerimize kadar temsilcisi olan din görevlilerimizin de içinde bulunduğu ''Vefa Destek Grubu'' tarafından vatandaşlarımızın; gıda, ilaç, v.b. alış-verişleri yapılıyor, maaşları çekilip teslim ediliyor ve her türlü ihtiyaçları yerine getiriliyor.

“Bedenleri üşüten karelerden gönülleri ısıtan karelere” adıyla başlattığımız çalışmaları her ay hocalarımızın maddi-manevi katkılarıyla ve Türkiye Diyanet Vakfı Göle Şubesi aracılığıyla yapmaya devam ediyoruz.

Bu ay, görevlilerimizin bulunduğu merkez ve köylerde ki her haneye 5 adet maske olmak üzere toplam 20.000 maske, ayrıca Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından çıkarılan diyanet aylık dergi ve diyanet çocuk dergilerini de  hediye etmek suretiyle bir farkındalık oluşturup, ziyaretlerimizle de manevi destekte bulunuyoruz. Bu faaliyetlerimizi devam ettirerek vatandaşlarımızın bir nebze de olsa yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz.” dedi.