Hafızların Hocası Niyazı hocamızı kaybettik!

Binlerce hafız yetiştiren hafız Niyazı hocamızı kaybettik


Hafızların Hocası Niyazı hocamızı kaybettik!

İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİ

Malum virüs nedeniyle yoğun bakımda yatan Çaykaralı merhum Hacı Hasan Efendinin talebelerinden olan Mehmet Niyazi Kasapoğlu Hocamız bugün hakkın rahmetine kavuşmuştur.

"İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır." hadisini örnek alarak, vaktini en güzel şekilde değerlendirerek, kendini yeni neslin yetişmesine vakfetmiştir. "Alimin ölümü alemin ölümüdür." hadisi gereğince kaybınız büyük. Ancak o sevdiğine Rabbine göç etmiştir.

Bir talebesinin sözünden niyazı hocamız;

Onun bendeki en büyük etkilerinden birisi vaktinin büyük bir kısmını Kur'an Kursunda talebelerine ve ilme hasretmesi olmuştur. Öyle ki kursa sabah erkenden gelirdi, evine akşam geç saatlerde dönerdi, yine hafta sonu gelirdi, bayramda seyranda gelirdi, ama sürekli gelirdi. Sürekli talebe yetiştirmekle meşgul olurdu.

Bir gün talebelerine yaptığı bir sohbette Kur'an eğitimi vermeye nasıl başladığını anlatmıştı. Rüyasında bir binanın uzunca bulunan koridorunun başında beklerken kendisine bir adam yaklaşmış ve eline bir süpürge vererek sen bu koridoru süpür demiş. Hocamız, "O günden beri ben bu koridoru süpürüyorum" demişti. Fakat bugün o koridorda kendine ait olan kısmı süpürmeyi kesin olarak bitirmiş olmalı ki ruhunu teslim etti. Rabbim bu emeklerini ve sa'yini meşkur eylesin.

Diyanet işleri Başkanımız Erbaş'tan taziye mesajı

Ömrünü Kur'an'a hizmete adayan, yüzlerce hafızın ve gencin yetişmesinde emeği olan, emekli Kur'an Kursu hocamız, ilim ve hizmet insanı Niyazi Kasapoğlu hocamıza Allah'tan rahmet; kederli ailesi ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.