Elazığ Depremi’nde Vefat Edenler Için Anma Programı Düzenlendi!

elazığ depremi’nde vefat edenler için anma programı düzenlendi!


Elazığ Depremi’nde Vefat Edenler Için Anma Programı Düzenlendi!

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ/Sivrice merkezli meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde vefat eden vatandaşlarımız için Elazığ İl Müftülüğü tarafından anma program düzenlendi.

 

Depremin birinci sene-i devriyesi vesilesiyle düzenlenen program İmam-ı Azam Camii’nde icra edildi.

 

Harput Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç’un deprem konulu sohbeti ile başlayan programa Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Milletvekili Zülfü Demirbağ, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Kurum Müdürleri, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, STK Temsilcileri, depremde vefat edenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 

İl Müftülüğü tarafından organize edilen programda Kur’an Tilaveti, Mevlid-i Şerif, ilahi ve kasideler okundu.

 

Duygulu anların yaşandığı program sonunda İl Müftüsü Selami Aydın tarafından Mevlid-i Şerif ve hayatını kaybedenlerin ruhları için okunan hatimlerin duası yapıldı.

 

Program ilimizin uydu üzerinden yayın yapan TV kanalları Kanal 23 ve Kanal Fırat’tan canlı olarak yayınlandı.

 

Vali Erkaya ve Milletvekili Demirbağ program sonrası İmam-ı Azam Camii taziye evinde depremde vefat edenlerin yakınlarına yeniden taziyelerini ileterek, yaşadıkları acılarına ortak oldular.

 

Mevlid sonrası cami çıkışında Kızılay tarafından vatandaşlara lokma tatlısı ikram edildi.

 

VALİ ERKAYA/ “Vatandaşlarımızın acısı bizim acımızdır ve acılarını paylaşıyoruz!”

 

Vali Erkaya basına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

“İl Müftülüğümüz depremin 1’inci sene-i devriyesi münasebetiyle güzel bir mevlid programı düzenledi. Elazığ geçen yıl bu gün canlarını kaybetti ve acılar yaşadı. Vatandaşlarımızın acısı bizim acımızdır ve acılarını paylaşıyoruz. Rabbim bir daha böyle bir afet göstermesin. Allah vermesin ama şunu biliyoruz ki ne kadar afetle karşılaşırsak karşılaşalım devletimiz var olduğu sürece, milletimizin birlik ve beraberliği var olduğu süreççe bunların üstesinden geleceğiz.

 

Devletimizin bugüne kadar ilimize yapmış olduğu katkılar, konutlar ve diğer yardımlar olmak üzere ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah yarın kendileri de yarın ilimizi teşrif edecekler. Bakanlarımız ve diğer yetkililer de ilimizde olacaklar. Vatandaşlarımızın acılarını paylaşıp Devletimizin yapmış olduğu 20 bin konutun anahtar tesliminde bulunacaklar. Milletimizin yaraları Devletimiz tarafından sarılıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Geçmişlerimize rahmet etsin. Bir daha böyle bir musibeti göstermesin.”