Rize'de Din Görevlilerimizden örnek Davranış

din görevlilerimizden örnek davranış


Rize'de Din Görevlilerimizden örnek Davranış

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, kurak bölgelerde yaşayan insanların temiz su ihtiyacını karşılamak maksadıyla başlatılan 'Bir Damla Hayat Su Kuyusu' projesine bir destek te Rize il genelinde görev yapan din görevlilerinden geldi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın hayri hizmetlerine halkı teşvik ederek her zaman destek olan din görevlileri, bu sefer de gönüllülük esasına dayalı olarak bizzat kendileri katkıda bulunarak hayır yarışında öncü oldular.

Bir damla suya hasret insanların yüzünü güldürmek ve kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların temiz su ihtiyacını karşılamak maksadıyla Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’ne bağışta bulunan din görevlileri, Afrika ülkesi olan Zimbabve’de su kuyusu açarak, orada yaşayan insanların suya kavuşmasına vesile oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı İl Müftüsü Naci Çakmakçı, İslam dininin canlıları suya kavuşturmayı tavsiye ettiğini ve bu doğrultuda İslam medeniyetinin, insanın olduğu her köşeye suyu ulaştırdığını belirterek, “Türkiye Diyanet Vakfı'mız, hayırseverlerin destekleriyle temiz içme suyuna erişmekte güçlük yaşanılan her coğrafyada su kuyusu ve vakıf çeşmesi açarak ecdadın bıraktığı mirası yaşatmaya gayret ediyor.” dedi.

Çakmakçı, özellikle Afrika'da milyonlarca insanın, hiçbirimizin bırakın içmeyi elini dahi yıkayamayacağı suyla hayatta kalmaya çalıştıklarını ifade ederek, kilometrelerce yol giderek omuzlarında taşıdıkları ve çok da hijyenik olmayan suyu içerek hayata tutunmanın mücadelesini verdiklerini söyledi.

İl Müftüsü Çakmakçı, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hayata geçirilen 'Bir Damla Hayat Su Kuyusu' projesi kapsamında, Rize il ve ilçe şubeleri olarak bu zamana kadar Moritanya’da 11, Zimbabve’de 2 olmak üzere toplamda 13 su kuyusu açtıklarını ifade ederek, önümüzdeki günlerde Afganistan’da açılacak olan 14. su kuyusu için de çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Çakmakçı, “Zimbabve’de kuraklıkla mücadele eden insanların suya kavuşmasına vesile olan ve Vakfımızın bütün faaliyetlerine gönülden destek vererek öncülük yapan, yaptıkları iyilikle örnek davranış sergileyen bütün din görevlilerimizi tebrik ediyor, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen tüm halkımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.