Konya'da Il Müftülüğü Gençlik Birimlerinden çodem'de Kalan öğrencilere Kandil Ziyareti

il müftülüğü gençlik birimlerinden çodem'de kalan öğrencilere kandil ziyareti


Konya'da Il Müftülüğü Gençlik Birimlerinden çodem'de Kalan öğrencilere Kandil Ziyareti

 

Regaib Kandili ve Konya’nın üç aylar geleneği şivlilik münasebetiyle Konya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Çocuk Destek Merkezi’nde (ÇODEM) kalan çocuklara yönelik Regaip Kandili Özel Ziyaret Programı düzenlendi.

Konya Diyanet Gençlik Merkezi Koordinatörü Fatıma Zehra Doğan’ın Kur-an'ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başlayan program, Konya İl Gençlik Koordinatörü Kevser Gök’ün sohbetinin ardından Vaize Nefise Eşit’in yaptığı dua ile sona erdi.

ÇODEM'de kalan öğrencilere hayırseverler tarafından hazırlanan şivliliklerin ikram edilmesinin ardından Diyanet Gençlik Merkezi İyilik Atölyesi projesi kapsamında üniversiteli kız öğrencilerin yaptığı kaneviçe kolyeler ve amigurumi oyuncaklar hediye edildi.

Programa katılan bir Diyanet Gençlik Merkezi öğrencisi duygularını şöyle ifade etti:

''Her yılkinden çok farklı, neşe dolu duygulardan uzak, en farklı şivliliği yaşadım bugün.Her saniye kendimi " Allah'ın adaleti büyüktür" derken bulduğum, bir o kadar da her şey için şükrettiğim, acı, keder, kaygı, hüzün gibi duyguların somut hallerini gördüğüm, içimi titreten bir şivlilik yaşadım. Dünya’da yaşanılan kötülüklere rağmen mutluluğun minik bir şekerle bile yakalanabildiğini gördüm.Gerçek mutluluk başkalarının mutluluğunda gizli ve dünya ancak sevdikçe daha yaşanılabilir hale geliyor. İnsanlardan sevginizi esirgemeyin! Çokça sevin!’’

Programa, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Kevser Gök, Konya Diyanet Gençlik Merkezi Koordinatörü Fatıma Zehra Doğan, Meram Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Emine Enginar, Konya İl Müftülüğü Vaizesi Nefise Eşit ve Diyanet Gençlik Merkezi İyilik Atölyesinde gönüllü olarak ders veren Havvanur Balcı ile Diyanet Gençlik Merkezi öğrencileri katıldı.