Tokat'da Muhammed Emin Saraç Hoca Ebedi Aleme Uğurlandı

muhammed emin saraç hoca ebedi aleme uğurlandı


Tokat'da Muhammed Emin Saraç Hoca Ebedi Aleme Uğurlandı

Türkiye'nin önde gelen hadis, tefsir ve fıkıh alimlerinden Tokat'lı değerimiz Muhammed Emin Saraç Hoca Fatih Camisi Haziresi'ne defnedildi.

Hadis, tefsir ve fıkıh alimlerinden Muhammed Emin Saraç Hocanın cenaze törenine bir müddet ders halkalarında yer alan İl Müftümüz Abdullah PAMUKLU'da katıldı.

Muhammed Emin Saraç Hoca'nın naaşı evinde helallik alınmasının ardından yakınları, talebeleri ve sevenlerinin omuzlarında Fatih Camii'ne götürüldü. Öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzere Fatih Camisi Haziresi'ne defnedildi.

MUHAMMED EMİN SARAÇ KİMDİR?

Tokat'ın Erbaa kazasında Tanoba köyünde dünyaya gelen Emin Saraç, ilim tahsili yüksek bir aileden geliyordu. Dedesi Nakşibendiye'den Müderris Üzeyir Efendi Niksar'ın Keşfi Camii Medresesi'nde müderrislik yaptı. Müderris Üzeyir Efendi, dönemin sayılı uleması arasında gösteriliyordu.

Dedesinin yanında 6 yaşında Kur'ân-ı Kerîm'i hatmederek hafızlığa başlayan Muhammed Emin Saraç'ın ağabeyi Bahaddin Saraç, kardeşleri Osman ve Yusuf ile kız kardeşleri, anne ve babaları tarafından Kur'ân-ı Kerim hâfızı olarak yetiştirilmişlerdir