Hafızlık Yarışması Bölge Birincisi Düzce’den

hafızlık yarışması bölge birincisi düzce’den


Hafızlık Yarışması Bölge Birincisi Düzce’den

Hafızlık Yarışması Bölge Birincisi Düzce’den

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Türkiye geneli Kur'an kursları arasında düzenlenen Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın Marmara Bölge Finali yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Müdürlüğünce Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek ve hafızlık yapan öğrencileri motive etmek amacıyla Kur’an kursu öğrencileri arasında her yıl düzenlenen Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali" yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında İstanbul İl müftülüğü ev sahipliğinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Yarışmanın komisyonu Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Halim Garip başkanlığında İstanbul Müftülüğü ADRB Başvaizi İmran Elagöz Taşkın ve İstanbul Kadıköy ilçe Müftülüğü Vaizi Fatma Seyda Katran’dan oluştu.

Düzce İl Müftülüğü 15 Temmuz Kız Kur’an Kursu öğrencisi birinci oldu.

Düzce, Tekirdağ, Sakarya, İstanbul, Çanakkale, Bursa, Bilecik ve Balıkesir olmak üzere 8 ilden 12 öğrencinin katıldığı yarışmada komisyonun değerlendirmeleri sonucunda Kız öğrenciler kategorisinde Düzce il müftülüğünü temsilen yarışmaya katılan 15 Temmuz Kız Kur’an Kursu öğrencisi Eslem Ersoy birinci olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Kız Öğrenciler Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finali ise 17 Mart 2021 Çarşamba günü çevrimiçi gerçekleştirilecek.