Rize'de Hafızlar Kervanına Katılabilmek Için Ter Döküyorlar

hafızlar kervanına katılabilmek için ter döküyorlar


Rize'de Hafızlar Kervanına Katılabilmek Için Ter Döküyorlar

Hafızlık Tespit Sınavları 74 ilde 84 komisyon tarafından gerçekleştirilirken, hafızlarıyla ünlü Rize’de de sınav heyecanı yaşanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur'an kurslarında ve dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan adaylar için gerçekleştirilecek 2021 yılı I. Dönem Hafızlık Tespit Sınavları Rize’de de büyük bir heyecanla başladı.

Rize’de 11-16 Mart tarihleri arasında koronavirüs tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirilecek sınavda komisyon başkanı olarak Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman, komisyon üyesi olarak ta İl Vaizleri İbrahim Canbazoğlu ve Akif Köse görev aldı.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan İl Müftümüz Naci Çakmakçı, 2021 yılı I. Dönem Hafızlık Tespit Sınavlarına Rize’den 39 kadın, 59 erkek olmak üzere toplam 98 adayın müracaat ettiğini belirterek, “temennimiz tüm adayların sınavı kazanarak hafızlar kervanına katılmasıdır.” dedi.

Müftü Çakmakçı, "tüm dünyayı etkisi altına alan küresel bir salgınla mücadele içerisinde olduğumuz bu dönemde, bütün zorluklara rağmen hafızlık eğitimine  alınan tedbirler kapsamında yüz yüze veya  uzaktan eğitim yöntemleriyle  devam ederek hiç ara vermedik. Halen kapasitenin %50 si ile  yüz yüze, diğer öğrencilerimiz ile  de  uzaktan  eğitim metoduyla hafızlık kurslarımız faaliyetlerine devam ediyor. Geçtiğimiz yıl İlimizde 290 öğrencimiz belgesini alarak hafızlar kervanına katıldı. Bu yıl hafız sayımızın daha da yukarıları çıkmasını ümit ediyoruz. Sınava girecek bütün hafızlarımıza başarılar diliyor, özveriyle çalışan hocalarımıza ve destekte bulunan ailelerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.