Eskisehir'de Pardüs Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

pardüs bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi


Eskisehir'de Pardüs Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı İbrahim Köse ve Uzman Cihad Türkeli’nin yerli ve milli işletim sistemi olan pardüs ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdikleri toplantıya İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve Şube Müdürleri katıldılar.

İl Müftü Yardımcısı Ziya Albayrak’ın açış konuşması ile başlayan toplantı Bilgi İşlem Daire Başkanı İbrahim Köse’nin pardüs hakkındaki sunumuyla devam etti.

Köse yaptığı konuşmada; “Başkanlığımız ve TÜBİTAK arasında yapılan anlaşmayla pardüs işletim sistemini geliştirdik. Yerli ve milli işletim sistemi olan pardüse Diyanet İşleri Başkanlığın olarak merkez ve taşra teşkilatımızın tamamında geçiş sağlamış bulunmaktayız. Bu sisteme tamamıyla geçiş sağlayan tek kurum şu anda Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Pardüs ile ekonomik olarak büyük tasarruf sağlamış bulunmaktayız. Ayrıca siber saldırıları ve virüs bulaşma riskini de tamamen ortadan kaldırdık. Yeni güncellemeler ve geliştirmelerle gün geçtikçe daha da iyi hale getiriyoruz. Diğer kurumlar da yavaş yavaş bu sisteme geçmeye başladılar.” Şeklinde konuştu.

Uzman Cihad Türkeli ise pardüs işletim sisteminin özelliklerinden, içeriğinden ve kolaylıklarından bahsetti.

Toplantı katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi.