Rize'de 57. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

57. kütüphane haftası etkinlikleri düzenlendi


Rize'de 57. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

29 Mart- 4 Nisan Kütüphane Haftası kapsamında Rize İl Halk Kütüphanesinde program düzenlendi

Vali Kemal Çeber’in katılımıyla gerçekleştirilen programa İl Müftümüz Naci Çakmakçı’da iştirak etti. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen programın ilk bölümünde Vali Çeber, Müftülüğümüzün katkıları ile kütüphanede yapımı tamamlanan mescitte incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından kütüphanenin diğer bölümlerini de gezen Vali Çeber, kütüphanede bulunanlarla sohbet etti. 

Programın son bölümünde Vali Çeber ve beraberindekiler İl Halk Kütüphanesi konferans salonuna geçerek burada yapılan okuma etkinliğine katıldı. Etkinliğin ardından Vali Çeber tarafından, okul öncesi, çocuk, genç ve yetişkin bölümlerinde yıl boyunca en çok kitap okuyan kişilere hediyeleri takdim edildi ve kütüphanede yapılan çalışmalardaki katkılarından ötürü İl Müftümüz Naci Çakmakçı’ya plaket takdiminde bulundu

Vali Çeber pandemi sürecinde alınan tedbirlerle birlikte kütüphanelerde de kısıtlamaya gidildiğini ifade ederek, “Bizler de sizler gibi pandemi sürecinden önce olduğu gibi kütüphanelere gelerek okuma etkinlikleri ve diğer faaliyetlere katılmayı çok özledik. Şu an evlerimizde okuma etkinlikleri yaparak bu eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Umarım en kısa sırada pandemi sürecini başarılı bir şekilde sonlandırarak, kütüphanelerde daha çok zaman geçirme fırsatı elde ederiz. ” ifadelerini kullandı.