Tokat Müftülüğü Kimsesizlerle Kap'tan Kalbe Bağ Kurdu.

tokat müftülüğü kimsesizlerle kap'tan kalbe bağ kurdu.


Tokat Müftülüğü Kimsesizlerle Kap'tan Kalbe Bağ Kurdu.

Tokat Müftülüğü, Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ve Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubesi işbirliğiyle Ramazan ayında  ihtiyaç sahiplerine yönelik başlatılan “Kap'tan Kalbe 2" ve "30 Ramazan Ekmeğin Tadı Paylaşmakta" projeleri devam ediyor.

Kur'an Kursu Öğreticileri, Din görevlileri ve  hayırseverlerin desteği ile gönüllü Kur’an Kursu öğreticileri tarafından iftar ve sahur yemeği Müftülük yemekhanesinde hazırlanarak, ihtiyaç sahibi, kimsesiz, yardıma muhtaç ve mültecilere yönelik olarak günlük 150 haneye toplamda 500-600 kişiye ikram edilmeye başlandı.

 Tokat Müftülüğü'nün uyguladığı diğer bir projesi "30 Ramazan Ekmeğin Tadı Paylaşmakta" ile  her mahallede 150 haneye günlük 700 ile 800 arasında pide paylaşmaya devam ediyor.
 Yürütülen projelere dair açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Abdullah PAMUKLU "Kur’an-ı Kerim’in en çok üzerinde durduğu ve teşvik ettiği hususlardan biri, Allah’ın verdiği rızkın paylaşılmasıdır. Onlar, varlıkta ve yoklukta Allah için infak ederler…” (Âl-i İmran, 134) buyrulması, toplumun muhtaç kesimleriyle paylaşma özverisinin ne derece öneme sahip olduğunu vurgulaması açısından dikkat çekicidir. Toplum varlığının sağlıklı ve huzurlu bir şekilde sürdürülebilmesi için toplumsal dengenin, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin sağlanması şarttır. Bu gerekçe ile yürüttüğümüz projelerimize destek veren hayırseverlerimize, din görevlilerimize ve emeği geçen gönüllülerimize teşekkür ederiz." ifadelerinde bulundu.